En pippi, Dagens bild


Att det är skojigt att mata fåglar vet nog de flesta, väljer man ett ställe där fåglarna brukar matas av människor så kan man plötsligt märka att det sitter en fågel på axeln, något som undertecknad råkade ut för igår.

Nästa gång ska jag nog för-
bereda mig lite och ta fler bilder på de små flaxande kamraterna. Men vitt korvbröd kan väl knap-
past vara bra för de små liven?

it , , , , , , , , , , svd


4 svar till “En pippi, Dagens bild”

 1. Den brittiska organisationen Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) uppmanar allmänheten att sluta mata fåglar med bröd. Skälet: bröd innehåller inte tillräckligt med näring och minskar chanserna för fågelungar att överleva. RSPB rekommenderar istället riven ost, bakad potatis, flingor, kexsmulor, havregryn, ris och övermogna jordgubbar.
  http://www.svd.se/nyheter/vetenskap/brod-daligt-for-faglar_1248735.svd

  Fö. mycket fin bild!

  • Tack, jo jag har för mig att jag har läst något liknande förut. Men lite grövre bröd, tex av fullkornstyp, borde vara närmare vad de normalt pickar i sig då det inte finns tillräckligt med insekter? F.ö. kan man ju köpa viltfågelfrö i varenda affär. Det är billigt och nyttigare än korvbröd… :-I

   Nja, om man med ”mörkt bröd” i artikeln menar även fullkorn vete fåglarna…

 2. Problemet är att vi människor inte får sådana uppmaningar, dvs att sluta äta vit bröd ;-) Ja t.o.m fullkornsbröd som innehåller fytinsyra. Fåglarna kanske klarar sig men vi människor får problem om vi inte bakar brödet med surdeg
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Fytinsyra

  Ursäkta, nu är jag helt OT!

  Ja, det var en bra idé att mata fåglarna med viltfågelfrö, det gör jag också.

 3. Jag bor ute i spenaten och satt en dag och betraktade en talgoxehona mata sina ungar. Hon for runt och plockade insektslarver, som hon stoppade i ungarna, men själv for hon till fågelbordet och åt för egen del därifrån. Tydligen håller talgoxarna koll på näringsinnehållet i krubbet.