En Djävul i Haninge – Dagens bild

På morgonpromenaden här i närheten av bostaden så gick jag den vanliga rundan, dels för att titta om jag kunde se var sparvhökarna har slagit ner sina bopålar men också för att det var tidigt, för tidigt för de flesta.

För ett par veckor sedan så konstaterade jag att ett par talgoxar hade tagit detta hål i besittning, och det verkade som om de redan hade ungar som var hungriga. En av dem flög fram och tillbaka som en liten skottspole, möjligen var det hanen som matade honan som låg på ägg. Man kan förstås se efter då hålet sitter bra till för människor, men de allra flesta låter bli att störa dem liksom undertecknad.

Nu gick jag förbi igen och fick syn på hur det ser ut idag. Något praktarsel hade stoppat ner en pinne och rört om. Hade jag sett det hända så hade jag tagit till våld, utan tvekan. Men nu är gärningsmannen okänd och det är antagligen tur för oss båda. Det kan givetvis vara en unge som ännu inte blivit gammal nog för att förstå vad han gör, men jag blir förbannad likafullt. Själv har jag klurat på att sätta på ett litet ”tak” över ingångshålet för att skydda det mot alltför häftigt regn, synd att jag inte hade gjort det eftersom det hade försvårat illgärningen.

Jodå, jag såg att Staren har kommit, men någon sparhök såg jag aldrig. Två hackspettar satt och hackade, det lät nästan som om de kommunicerade med varandra, men det var idogt hackande i en elstolpe respektive ett lövträd. Möjligen var de ett par… it , , , , , , , , , ,

  4 comments for “En Djävul i Haninge – Dagens bild

Comments are closed.