Det finns höst, och så finns det höst…

I normala fall så kan höstarna bjuda på granna färger och hög och klar luft under långa perioder, men årets höst har enbart visat upp den sortens väder ett dygn vad jag kan minnas. Annars handlar det om grå-grå-grå-grå. Och inte bara grått väder, dessutom med en så massiv luftfuktighet att man nästan skulle behöva torrdräkt, simfötter och lufttuber.

Dessutom blir de vackra höstfärgerna delvis utraderade, min vanliga lilla skogsväg har förvandlats till ett dike och gång- och cykelvägarna här i Handen är numera geggiga av nedfallna löv som bitvis fått sällskap av gulnande barr. Varför vissa av barrträden plötsligt fäller sina barr vet jag inte, men jag ska försöka se om jag kan begripa det någon dag som man kan gå ut utan att behöva oroa sig för plötsligt skyfall.

Jag läste för övrigt någonstans att höstdagjämningen 22 september är det dygn som allra flest människor är sjukskrivna på grund av depression i Sverige. Själv hoppas jag att vädret snart blir torrare så att man kan ge sig ut att leta efter de riktiga höstfärgerna. Vi får väl se om det blir detta år…

intressant Andra om: , , , , , , , t

  6 comments for “Det finns höst, och så finns det höst…

 1. Mikko
  23 oktober, 2009 at 11:44

  lärkträd fäller sina barr på hösten

 2. 23 oktober, 2009 at 12:29

  Du ser inte skillnad mellan tall, gran och lärkträd?

  • 23 oktober, 2009 at 12:33

   Jag har definitivt inte sett ngn Lärk här.

 3. 23 oktober, 2009 at 12:36

  Jag vet inte vad som hände med vädret i Sverige. Sommaren tog tvärslut och det blev kallare än normalt. Förstår inte vad våra förfäder tänkte som flyttade till Norden. Kanske var de kriminella eller nåt?

  • 23 oktober, 2009 at 12:40

   Man kan konstatera att de som kom hit på Hedenhös dagar antagligen var bortjagade dumhuvuden. Folk stod väl inte ut med dem så de jagades norröver… :-I

 4. palle
  23 oktober, 2009 at 14:52

  Barrträden har kanske åkt på baconsnuvan?

  ;) :D

  Ja, jag ser också fram emot klarare och kallare väder. Det är inte ens frost på morgnarna.

  Men det går bra att fota macro även i det här grå-disiga vädret. Ljuset är mjukt utan stora kontraster så hittar man bara intressanta föremål och orkar släpa stativet med kan det bli rätt fina bilder.

Comments are closed.