Dalarö – Dagens bilder
För någon vecka sedan så åkte jag ner till Dalarö för att ta mig en promenad i skärgårdsidyllen, sätta mig på en uteservering med en kopp kaffe och sedan gå runt och ta några kort. Jag såg en Ferrari, en öppen Mercedes V12 och ett antal Porchar och framför allt, en jämrans massa turister.

Jag såg även de numera obligatoriska vattenskoterekipagen, dessa unga män kikade förväntansfullt upp mot hamnen i hopp om att några yngre damer skulle se dem, men jag tror att de blev besvikna. Det var bara gamla kärringar och gubbar i min egen ålder som bevittnade deras framfart, inte ens kustbevakningen var närvarande. Tycker ni att ni anar en gnällig attityd mot dessa fordon? Nejdå, jag skulle absolut tycka att det vore en höjdare att köra upp en tank soppa med en dylik tingest, och känner jag mig själv så skulle det vara hundra procent gaspådrag då jag vågade.

För att stilla upprörda känslor lägger jag in en bild även på Dalarös gamla tullhus. Det lär fungera som turistbyrå idag men själv har jag inte varit in i byggnaden, jag räknas nog inte som en riktig turist eftersom jag är Haningebo numera. Till Dalarö tar man sig lämpligen med buss, den går från Handenterminalen tjugosex minuter över varje hel timme, tar man tåget från Fjollträsk så ska man åka med det tåg som anländer till Handen tretton minuter över.


Man bör akta sig för att handla i grillkiosken i hamnen, (dyrast/snålast i Haninge) ska man handla korv eller glass så bör man göra det i sjömacken, eller varför inte testa någon av de små sommarrestaurangerna uppe i samhället?

Fler bilder från Dalarö it Andra om: , , , , , ab ex dn svd


5 svar till “Dalarö – Dagens bilder”

  • Ja verkligen! För en Bratwurst med pommes tar de säkert över sextio spänn, utan dricka. Det kostar 36.- på Coop men i Dalarö får man 16 pommes, inte 17. På Coop fem-sex gånger så mycket. Vill du dessutom ha ett par skivor gurka får du betala extra… :-/ Dyrt och snålt, sådan blir jag förbannad på. Blir inte du? Då väljer jag hellre ett dyrare alternativ uppe i samhället, eller om jag är snål – nere på sjömacken. Grillkiosken i hamnen är bedrövlig rent ut sagt. Fet varning!

 1. Hej!

  Grillkiosken i hamnen är inte så pjåkig då det gäller glass – i stora portioner. Macken är utmärkt, de förmedlar t.o.m. brev. Och ut till Fåglarö, och Björkösund vid södra Ornö (där vi nu bor nära vattnet) kan man åka ett par gånger om dagen med trevliga Långvik eller Romina. De kör även om vi är ensamma på båten -social välfärd eller lyx? Sedan tar man utombordaren över till fiskar Anders på Björkö och köper rökt lax, sik eller abborrfile. På onsdag ordnar han samkväm ”Musik med sik”.
  ** Här är en idyll som alla borde få del av, och som står i bjärt kontrast mot det Jinge och jag vanligen skriver om i våra bloggar.
  Idag årsmöte i arrendeföreningen.
  Större delen av Ornö ägs av grevinnan Catharina Stenbock, som lever gott av arrendeavgifter, och hennes syster Margareta. Vi är ett 40-tal arrendatorer på södra Ornö som verkar och kämpar för våra rättigheter mot – vänliga- Catharina, som vid behov biträds av sin vän kungens advokat.
  Klassförhållandena är ganska tydliga även i denna idyll.

 2. ”Grillkiosken i hamnen är inte så pjåkig då det gäller glass – i stora portioner.”

  Jag utgår ifrån att de har ett fyrtioprocentigt påslag på lösglass som de har på allt annat. Jag har dessutom svårt att tänka mig att de skulle vara frikostiga med glass när de räknar enskilda pommes så att kunden inte får för många…

  När en kiosk tar 40% mer för korv, pommes och allt annat så kan de inte skylla på vare sig personalkostnader eller säsong, det handlar bara om ren och skär girighet. Tillfälliga besökare vet inte att man kan köpa samma varor på macken…

 3. Inga avvikande synpunkter. Har inte gjort någon jämförande glass-studie. Vill man köpa särskilt dyrt kan man gå till delikatessaffären på höger sidan, strax nedanför Norbergs ICA. Men de brukar ha en del bra varor (liksom billigare ICA). Och vi brukar köpa korven på macken!