Dagens bilder, inga stormbilder från Nynäshamn


Nu på eftermiddagen idag skulle jag iväg på en grej som blev inställd, jag tog då tåget ner till Nynäshamn för att se om det blåste någonting där, och visst gjorde det så. Men inte värre än att jag kunde knalla omkring nere i hamnen strax efter solnedgången, det fanns lite ljus kvar. På plats låg TugMarit, ett fartyg som tydligen är något slags arbetsbåt, hon hade en stor plattform akteröver och det såg ut som om den bogserades runt med hjälp av fartyget.
Observera också hur sjön ser ut, knappt så att den rörde sig alls faktiskt, men så ligger också hamnen i lä för en sydvästkörare. En Gotlandsbåt låg i hamnen och ett par grabbar pratade om att den var inställd, den skulle inte gå till Gotland idag påstod den ena killen. Något som jag har en viss förståelse för, särskilt när jag gick från tåget och hem för en stund sedan för nu hade det börjat regna här i Handen, och ordet regn är bara förnamnet. När det blåser kulingvindar samtidigt som vattnet vräker ner så blir det lätt lite fuktigt, om man säger så.

Lyckligtvis är jackan hyfsat regntät men det känns inte som om jag är det själv. Hade jag kunnat vrida ur mig själv så hade jag gjort det. Det första jag gjorde när jag kom in var att studera tidningarna. Nu har rapporter om nedblåsta fasader börjat komma, dessutom har man stängt av Öresundsbron. Ännu har jag inte sett några rubriker om dödsoffer, vi får hoppas att slippa sådana.

it Andra om: , , , , , , , , ab ex svt sr gp dn12 svd1


4 svar till “Dagens bilder, inga stormbilder från Nynäshamn”

  1. Vi skulle haft ditt öga och din kamera här nere i Skåne, det låter som om jorden går under utanför stugan. Sällan är det så fint med en braskamin, glögg och mjuk pepparkaka med mögelost. :)

  2. Har man upplevt orkanenen Katrina så säger jag ”Släng dig i väggen Berit,du lilla vindpust,,,:)

  3. Kom till Nynäshamn i skärgårdens famn var en slogan jag hörde någongång på Hedenhös. Nynäshamn med sin hamn och sitt fiskrökeri var en speciell plats dit jag ofta styrde kosan för ett tiotal år sen då jag bodde i trakten. På sommaren med ett myllrande folkliv i motsats till vintern då det nästan var ödsligt tomt bortsett från några övervintrande måsar. Inte minst den slingrande strandvägen, till stora delar utefter havet i södra delen av Nynäs är värd att besöka alla årstider och det gäller fortfarande.