Dagens bilder – del II
Jag får väl kalla dessa bilder/kort för del II eftersom jag redan postat en bild tidigare. Den undre bilden föreställer väl den tänkande August antar jag, och den övre uppenbarligen ett tremastat fartyg som hade tagit motorn till hjälp för att ta sig in till den kungliga huvudkommunen, ni vet – Fjollträsk.

För ovanlighetens skull fick jag hjälpa ett par turister idag som bara förstod Tyska, jag har för mig att jag läste språket i tre år och det är med knapp nöd jag klarar mig i Tyskland, men av någon anledning så går det mycket bättre i Alperna, möjligen är de mer vana vid turister.

Jag undrar en del över Augusts dekoration, jag tycker att det ser ut som om ett antal måsfåglar använder honom som toalett. För övrigt var det gott om segelbåtar inne i stadens inre vatten. Bland annat en häftig trimaran, en båt som i lämpliga vindar säkerligen kan segla på i 20-25 knop. Segelskutan på den övre bilden beskrivs så här på utrikiska ”Die niederländische Schonerbark Atlantis vor Bremerhaven”, fast skonare och bark är väl inte samma sak?


it Andra om: , , , , , , ,