Dagens bilder – Strandvägen


Dagens lilla promenad gick från Radiohuset vid Karlavägen ner till Strandvägen och efter att ha tittat på alla båtar tillbaka upp till den största järnvägsstationen i Fjollträsk. Det blåste och det var första gången i höst som jag tvingades knäppa jackan, snart nog gäller det Mössa På har jag en känsla av. Från och med nu så kan jag på allvar börja vänta på stormvarning, jag är mer än redo för att övernatta på någon av de blåsigaste öarna här på Ostkusten.
Båtarna ovan ser rätt så eländiga ut tycker jag, de ser helt nya ut och väntar väl på kapitalstarka köpare, men nog tycker jag att de saknar rätt utseende, paddor i vattnet snarare. Den största har siffrorna 54 på sidan, det verkar rimligt eftersom den säkert är 54 fot lång, drygt sexton meter.

När jag är ute så passar jag alltid på att ta en eller annan genrebild om jag kommer åt, och bilden till höger är en sådan. Den föreställer infarten till en ambassad med de numera traditionella hindren för ovänligt sinnade bilar, om nu bilar kan ha mänskliga egenskaper. Men det är väl förarna av dylika bilar som det kan tänkas passa in på, stora ambassader och ambassader som är inblandade i olika slags konflikter har den sortens hinder.

För övrigt så gick jag förbi caféet nere vid Djurgårdsbron. På en skylt stod det att där fikade Stockholms vackraste människor, dessutom satt det ett par personer där med typisk fläskkotlettsfrisyr. Det är lite märkligt att östermalmskidsen inte ens kan pallra sig in till Stureplan vid lunchtid. Antagligen är de rädda för att inte hitta platser åt sina fyrhjulsdrivna jeepar, de tror nog att Stureplanscentern har fått alla bönder att ta sina Fordsontraktorer för att dra till svampen och fika…

it Andra om: , , , , ,


4 svar till “Dagens bilder – Strandvägen”

  1. Det kommer alltid finnas människor som har det materiellt bättre än dig själv. Det av värde i livet är dock gratis så att må bra i själen är viktigare än att oja sig över andras båtar och lunchrutiner ;-)

  2. Du har så rätt Jinge. De flesta moderna motorbåtar ser ut som jättelika tvålkoppar. Jag fattar inte att det finns folk som köper sådana schabrak. Dessutom har dessa båtar alldeles för många hästar i kölsvinet. Det beror förmodligen på att de flesta inte vill vara på sjön utan vill så snabbt som möjligt komma fram till sin destination. Titta på den här båten istället: http://www.greenlinehybrid.com/index.phpid=multimedia&sid=virtual_tour
    Den har ett gammaldags stuk och kan köras med en elmotor i högst 5,5 knop – ljudlöst!