Dagens Bild – Vinter i Haninge II

Den här bilden har jag inte visat flera gånger förut även om den verkar bekant. Orsaken till det sista är antagligen att jag visat bilder tagna på samma plats, men just denna är bara en kvart gammal då jag lägger ut den på bloggen.


Anledningen står att finna
i en bloggning igår, vintern är på väg, i alla fall lite snö. Det har kommit 7-8 centimeter och i morse när jag gick upp runt 05.00 så kräksnöade det. Jag hade god lust att klä på mig och gå ut och ta ett par bilder, men vettet tog överhanden så jag kokade kaffe istället.

Enligt SMHI skulle snön komma först i morgon, och trots att sikten endast var femtio meter så syntes inget av det i deras prognoser. Möjligen är det dags att byta kaffesump?

En påtaglig effekt av några timmars snöfall är i alla fall att ljuset kommer tillbaka, trots att det är molnigt. En annan sak är att trafikljud och liknande försvinner. I morgon ser det ut som om det ska snöa hela dagen och dessutom blåsa. Sådant resulterar garanterat i fler bilder.

intressant Andra om: , , , , , ab svd dn ex t

  6 comments for “Dagens Bild – Vinter i Haninge II

 1. mr Biz
  14 december, 2009 at 11:36

  Prognosen för Handen säger att det vräker ned snö utan uppehåll fr o m 04:00 i natt och ända fram till fredag morgon så ska du gå ut så gör det nu under dagen om du vill slippa skidorna resten av veckan.
  Prognosen hos http://www.klart.se/nederb%C3%B6rd/ brukar stämma bättre än SMHI’s och för Handen är länken här: http://www.klart.se/v%C3%A4der-handen.html

 2. A
  14 december, 2009 at 11:38

  Jag kokade kaffe, drack upp det och gav mig ut på en lång promenad. Gick i över en timme. Äntligen är snön här och ja, det kändes att ljuset är här också.

 3. Christer W
  14 december, 2009 at 12:05

  Vadå snö, här är det millimetertunt och jag bor bara 5 – 6 mil från Västerhaningen och och 4 mil från kusten.
  Men i vilket fall som helst, jag slipper skotta snö än så länge

  • 14 december, 2009 at 12:12

   Västerhaningen? :-)

   Jag bor i HANDEN. F.ö. är det närmare tio cm så villafolket skottar…

   • Christer W
    14 december, 2009 at 13:44

    Handen! Jag har hört talas om stället, det lär bo en gammal tvär tomte där som skäller på allt, vet du vem det är. ;)

    • 14 december, 2009 at 14:55

     Nej har aldrig hört talas om? Här bor mara snälla människor som klappar katten och kokar sitt kaffe… :P

Comments are closed.