Dagens bild, version II


Själv är jag som bekant förtjust i djur av allehanda arter och modeller. Praktiskt taget alla djur fascinerar, men jag har en viss förkärlek till fåglar, något som jag för övrigt har gemensamt med min lilla svansförsedda sambo. Bilden på filuren nedan är en annan bild på den koltrast som jag visade igår, den lilla herrn har bara vänt sig.

Koltrast

Själv drabbas jag ofta av någon sorts politisk utmattning, en matthet som antagligen kommer sig av en alltför idog nyhetskonsumtion. Att läsa om katastrofer, korruption, krig, despoter, död och annat elände tär på människor och då känns det som ett läge för att beundra våra flaxande kamrater. Så istället för att låta håret börja växa inåt så väljer jag att se på någonting mer fridfullt, någonting vackert som ovanstående filur. Bilder på Google Earth

it , , , , , , , , , , ,


5 svar till “Dagens bild, version II”

  1. Själv köpte jag några fågelholkar igår av samma orsak tror jag. Väntar med att sätta upp dem tills vädret blir gynnsammare. Såg framför mig några flugnappare.. Holkarna för rödstjärtarna var fortfarande i gott skick.

  2. Skulle du inte få fler besökare till din blogg om du mest visade bilder tror du? Koltrasten är en otroligt vacker fågel!

    • Ja det är stilig ung pojk detta. Nej, besöksfrekvensen skulle sjunka från 5000 dagliga besök till 500. Om jag inte började visa bilder på halvklädda småflickor förstås… Intresset för fotografi är mer än begränsat så länge det inte rör sig om avklädda damer.

    • Ja, koltrastkillarna är snygga, har stil. Men deras musicerande är ändå bäst. Alltid nyskrivna låtar och överraskande riff.

      • Jepp, de är helt otroliga. Och dessutom oblyga. Många andra välsjungande fåglar kniper näbb om människor kommer för nära, men kolisarna får man nästan använda öronskydd mot. Synd bara att säsongen är så kort, det finns inget mulligare en ljus försommarnatt än att ha fönstret på glänt så att sången når in. Själv brukar jag alltid ha det på glänt så jag väcks redan vid tre-fyra av allt småprat i träden.