Dagens bild – Segel vid Dalarö
Dagens bild kommer inte från idag, men den kommer från Haninge. Bilden är tagen från Dalarö och ön i bakgrunden är Jutholmen, en ö som ibland förekommer i headern på bloggen.

Segelbåt vid Jutholmen

Segelbåten är jag osäker på, men jag tror att det är en Hallberg Rassy cirka 27-28 fot lång. Den observante kan se förbudsskylten på Jutholmen bakom båten, det är dykförbud eftersom det ligger ett vrak på platsen, ett vrak som kallas Jutholmsvraket. Så trots det något kylslagna vädret här på ostkusten så är sommaren faktiskt på väg. (Jag har lagt upp bilden på Google Earth också, via Panoramio förstås…)

it Andra om: , , , , , , , ,


5 svar till “Dagens bild – Segel vid Dalarö”

 1. Jag tror att det är en H-båt. Har haft en tidigare. Om det är en som en våg i mittenstrecket på H så är det en H-båt. Tycker mig se det men bilden är i för låg upplösning för att jag skall vara säker.

   • Nu har jag letat upp bilden i panoramio och det var som jag trodde en H-båt. H-båt är en internationell tävlingsklass och när det fanns ett obligatoriskt båtregister så behövde man inte registrera en inmätt båt eftersom den räknades som tävlingsredskap.

 2. Hej!

  Du skriver utmärkta bloggar. Håller du till på Jutholmen ibland? Passar där på bäg ut till Ornö ibland

  Hälsningar

  anders.romelsjo@…..

  • Nej, jag har faktiskt aldrig varit i land där även om jag nog varit på de flesta öarna i den södra skärgården.