Dagens Bild – Kontrast – Damidrott

Är man hemma med ischias så är det inte helt oproblematiskt att skriva ett blogg-
inlägg, visst finns det massor av saker att skriva om men det knöliga är att minsta tryckför-
ändring innebär oro för en smärtchock. Det gör det extra passande att visa några gamla bilder, bloggskrället har trots allt ”fotoblogg” i namnet.

Själv är jag trött på vintern, rejält trött. Därför inleder jag med en somrig bild från Huvudskär. Stoppljuset i bilden under får vara en signal till vintern, det räcker nu. Samtidigt så kan jag skratta åt eländet faktiskt. Jag får väl vara tacksam över att ättestupan är avskaffad. Annars hade jag väl fått gömma mig ett tag.. :-P

Annars så har jag ägnat en del av den här dagen åt Helena Jonsson, Charlotte Kalla, Anja Persson och Anna Carin Olofsson-Zidek, och samma de senaste dagarna. Det är bara att konstatera att damidrotten är betydligt roligare än herrarnas, och det beror inte bara på att tjejerna är världsklass, det beror minst lika mycket på tjejernas attityd till sina sporter.

För några dagar sedan funderade jag på om inte det bästa för Anja Persson vore att hon lade skidorna på hyllan innan hon sparkades ur landslaget, idag får jag vara tacksam för att jag inte har skrivit något så korkat. Dessa tre tjejer kommer att ta medaljer i OS alla tre. Och skidskytte sen, vem hade kunnat gissa att skidskytte är en så dramatisk idrott?

En lustig sak är min TV. Jag har ingen sådan utan har lånat en liten grej som kopplas till USB-kontakten i min dator och bilden är lika bra som i vilken TV som helst. Antagligen måste jag skaffa mig en egen sådan mackapär förr eller senare.

Men vilka tjejer! Jag är definitivt inte säker på att Tre Kronor tar medalj i OS, men att dessa tjejer tar hem ett antal medaljer är självklart. De är helt fantastiska, hoppas bara att Helena Jonsson pallar favorittrycket.

Nej, nu ska jag resa på mig ur kontorsstolen en stund. Det är ett riktigt äventyr ska ni veta…

intressant Tags : , , , , , , , , , , , ab12 dn12 svd1 t

  10 comments for “Dagens Bild – Kontrast – Damidrott

 1. Micke F
  16 januari, 2010 at 18:58

  Ja tjejerna är verkligen bra, världsklass. Fast Kalla är min favorit, hon är inte bara bra, hon verkar så himla gullig! :D

  • 16 januari, 2010 at 19:15

   Det är de väl allihopa? Men jag fattar inte att de oxo verkar bli yngre och yngre… :-I

 2. Martin Forsman
  16 januari, 2010 at 20:31

  Med risk för att låta sexistisk så måste jag ju som sportintresserad erkänna att damidrott har fördelen att man både kan uppskatta de idrottsmässiga prestationerna och den kvinnliga fägringen :)

 3. 16 januari, 2010 at 21:02

  köper man en så måste man nog ha licens…

 4. Rickard N
  17 januari, 2010 at 00:17

  Fina bilder!

 5. Lars
  17 januari, 2010 at 09:01

  Jvg-bilden är helt suverän, underbar komposition. Tittar man på den en stund så skapar flera små detaljer nyfikenhet.
  Hoppas verkligen att värken ger sig snart.

 6. macleif
  17 januari, 2010 at 20:24

  Glöm inte sprinttjejen Hanna Falk, som återigen övertygade i världscupen idag. Hon verkar också vara en glad och trevlig representant för de framgångsrika svenska idrottskvinnorna.

 7. Gösta Berling
  18 januari, 2010 at 19:35

  Även de manliga utmärkte sig positivt i helgen.

 8. 20 januari, 2010 at 11:19

  Skidskytte och sprint tillhör mina favoriter,men slalom är också kul. Särskilt med de duktiga tjejer som vi har i skidsporterna. Håller med om att Anja borde lägga av. Hennes storhetstid har nog passerat. Men vi får hoppas att killarna kommer igen..Vad har hänt med Byggmark? Han åker ju bara ut hela tiden..

  Har du testat att stå framför datorn, Jinge? Jag har ett höj-och sänkbart skrivbord som är toppen!Att sitta är rena ”döden”. Man kan visst använda talfunktionen också.

  • 20 januari, 2010 at 11:50

   Anja blixtrade senast i störtlopp så hon ska givetvis åka de grenar hon själv vill. Medaljchans i störtlopp, sedan vet vi att faan kan flyga i henne i de andra grenarna och då kan vad som helst hända..

Comments are closed.