Dagens bild – Gåta?


Idag har jag sysslat lite med bildsortering igen, och orsaken till att jag påbörjade detta jobb för ett par veckor sedan var att en grupp journalister håller på med en bok, och en av mina bilder från Västtyska ambassaden ska vara med i boken. Det första jag konstaterade var att jag har sparat alldeles för många pappersbilder genom åren. Det är delvis åtgärdat nu, men jag har nog ytterligare 5-6 kartonger som ska till soporna.

Bildgåtan då, skriver man i en kommentar var bilden kommer ifrån så kommer jag inte släppa fram svaret förrän tidigast framåt kvällen för att flera ska få chansen att svara. Själv tror jag att det är för lätt, men så är det ju också jag som tagit den.

Att sortera bilder är skojigt, men det kan vara en mycket besvärlig syssla också. Familjebilder är lätt att inse att de ska sparas, men många andra bilder är antagligen helt meningslösa för barnbarnen, men hur avgör man vad som är tveksamt för barnbarns-
barnen? De borde rimligen själva få avgöra om gammelgammel-morfar eller farfars bilder från 1900-talet är spännande att titta på. Och hur gör man med bilder på t.ex. Anna-Greta Lejon? Man lär ju skriva namnet eftersom politiker som vi vet vilka det är kommer knappast barn som föds 2050 känna igen.

Olof Palme känns nog igen, men Torbjörn Fälldin? Bilder från demonstrationer eller kravaller känns kanske igen som företeelser, men om det står ett antal tjejer på en raggarbils tak, hur förklarar man detta utan att skriva och berätta? Jag vet inte, det finns många aspekter, och hur länge klarar sig pappersbilderna? Peppersbilder från 1970-talet, hur ser de ut 2070? Ack ack, varför ska vissa saker alltid vara så komplicerade?

it Andra om: , , , , , , ,


9 svar till “Dagens bild – Gåta?”

 1. Utan att veta så kunde det vara trapporna ner genom slussen?

  Som en fotnot:

  Jag konverterade mina gamla superåttor till *.avi och visade barnen.

  Jag har sällan mötts av ett så kompakt ointresse trots att dom själva är i huvudrollen… :-/ (33 resp 27-åringar).

 2. Dagens bild
  T-banan Centralen. Trappan ned till Blå linjen från perrongen ovan.

 3. Ja det tror jag faktiskt. Exempelvis NY:s ??

  Sedan tycker jag faktiskt att blå linjen är bättre än de andra, är inte Kungsträdgårdens station intressant?