Dagens bild – Fågelslagsmål


Idag var jag inne i stan för att promenera runt Kungsholmen med en gammal kamrat. Vi blev vittnen till ett rejält slagsmål i vattnet vid Norrmälarstrand. Det var två änder som hade någon gammal oförrätt att göra upp, eller antagligen mer troligt så slogs de om någon fågel-dam.

De höll på rätt så länge och det slutade oavgjort, det blev en hel del bilder så det kanske dyker upp fler lite senare på Bilderblogg, vi får väl se. Annars så var det solsken från en molnfri himmel och det var en bekräftelse om att våren är på väg, men så särskilt varmt var det inte.

Fåglarna lyckades i alla fall göra en liten pojke ledsen, han nöjde sig inte med pappans förklaring att ”fåglar gör sådär ibland”. Fast vad ska man säga till ett litet barn?

En bild till på Bilderblogg!

it Andra om: , , , , , ab dn svd


4 svar till “Dagens bild – Fågelslagsmål”

  1. Fin bild!
    Hmmm jo alltså, människor gör också så där ibland och vissa gånger i så mycket större skala… Hur ska man förklara det för ett litet barn?!

    • Tnx! Och värsta missen! Jag borde GIVETVIS ha filmat slagsmålet istället. DET hade blivit en poppis film, jag lovar!

  2. På tal om andvåld, och mänskliga reaktioner på sådant, såg jag en gång en andmorsa med ett gäng ganska färska ungar gående på land. En vilsekommen unge ”utifrån” försökte ansluta sig till familjen. Honan jagade bort ”hittebarnet”. En äldre dam på strandpromenaden ingrep, vevande med sin handväska mot andhonan.

    Förresten trodde jag att änder var strikta vegetarianer, till dess att jag såg en massa änder beta daggmask på gräsmattor och parkgångar efter ett regnväder.