Dagens bild – en Sommarbild från Haninge


Idag har det varit hyfsat klart väder ute, man har till och med sett solen här ute i Haninge, men jag är så påverkad ändå av de senaste veckornas grå-grå-grå så jag satte mig att leta efter sommarbilder och hittade denna på ett gulligt kärlekspar.

Jag vet inte hur romantiska dessa rådjur var, men det ser i alla fall gulligt ut tycker jag. Sedan kan man ju påminna sig om att somliga önskar att de haft hagelbössan till hands när de ser dessa djur. Själv känner jag mig bara mer och mer undrande inför människor som kan tänka sig att döda djur. Vill de äta kött så kan de köpa det i affären, då slipper de i alla fall dödandet. Men som sagt, det är inte allt man förstår här i världen.

Bilden är tagen vid Krigslida pendeltågsstation som egent-
ligen bara är en perrong och ett regnskydd som tåget stan-
nar vid mellan Västerhaninge och Tungelsta. Just där brukar det alltid finnas rådjur så det är ett hyfsat säkert ställe för den som vill titta på dem, kikare bör förstås medtagas. (forts nedan..)

Dessutom brukar det finnas gott om rovfågel i närheten, jag vet inte hur många gånger jag har sett både vråkar och hökar på just den platsen, jag hörde dessutom i somras att man hade sett falkar regelbundet, men det är oklart vilken sorts. Själv längtar jag intensivt till sommaren med dess långa, ljusa och varma dagar. Till den är det ett halvår nu…

it Andra om: , , , , , , ,


2 svar till “Dagens bild – en Sommarbild från Haninge”