Dagens bild – en Pendeltågsolycka

Idag fick jag en förfrågan om att sälja en bild från ambassaddramat i Stockholm på 70-talet, jag satte därför igång att leta, mina gamla bilder ligger i bildkartonger och det är ungefär hundra 18×24 i varje kartong, och det är över fyrtio kartonger.

Dessvärre så har jag aldrig haft någon direkt ordning på bilderna men den bild jag söker borde ligga i någon av dessa kartonger, därför har jag startat ett projekt, det går ut på att titta igenom 1-2 kartonger om dagen och slänga alla bilder som inte bör ligga i en kartong utan i soppåsen. Många många bilder kommer att få hjälp till den påsen, jag lovar. Bilden ovan kommer från pendeltågsolyckan i Farsta strand på sjuttiotalet, den har misshandlats i kopieringen och jag borde egentligen skanna in negativet, men jag ids inte.

Under alla omständigheter så ska jag reducera antalet bildkartonger till mindre än hälften, det kommer sannolikt betyda att jag kommer plåga besökarna här med en och annan bild dagligen i ett par veckor..

it Andra om: , , , , ,

  11 comments for “Dagens bild – en Pendeltågsolycka

 1. 20 januari, 2012 at 18:28

  Jisses. Fyra kartonger rensade, en hel kasse med kasserade bilder…

  • 22 januari, 2012 at 16:46

   Oj, vågar du verkligen rensa bland bilderna ? Tänk om du har nån bild som är värd massor – då kan du ju köpa din lilla stuga :-) Jag har mina negg i 4 pärmar och mina kontaktkartor i 4 pärmar och alla är numrerade, så det är ganska lätt att hitta, dock har jag rört om litet just nu pga att jag scannat in 60 o 70 tals neggen och och lagt ut bilder på min hemsida. Jag har eg. inte så där väldigt mycket färdiga bilder, men det behövs ju inte heller om man har scanner och kontaktkartor. Du har väl kvar neggen iaf? eller har dom också åkt? Ja, lägg ut bilder här:-))

   • 22 januari, 2012 at 17:23

    Jag har mina negg i tolv-tretton pärmar och skulle givetvis aldrig röra ett enda av dessa, det är pappersbilderna jag rensar..

    • 22 januari, 2012 at 18:18

     Ok. Jag blev riktigt bestört här och trodde att du slängde neggen. Då så, då kan jag vara lugn då :-) Kan du inte lägga ut flera gamla/ äldre bilder :-)

     • 22 januari, 2012 at 18:57

      Jodå det kommer..

 2. 20 januari, 2012 at 18:42

  Du har varit produktiv! Jag har nog två pärmar med svart-vita negativ men knappt några bilder kvar alls. Det är lite tråkigt men dom flesta bilder som finns har gulnat eller blivit förstörda på annat sätt. Negativen är däremot rätt ok om än något ’mjukare’ (lite lägre kontrast). Jag hade ett nostalgiprojekt för något år sedan då jag skannade en hel del negativ från div rock-konserter och annat men det tar sån tid…

 3. Sven O
  20 januari, 2012 at 22:03

  Var det inte där det dog fem personer?

  • 20 januari, 2012 at 22:23

   Ja jag tror att det var fem.

   • Leif Kjellberg
    21 januari, 2012 at 00:57

    Minns inte just den olyckan, men det ser jävligt illa ut. Klockren nyhetsbild, ser fram emot att se fler av dina bilder.
    Har själv en pervers vana att alltid bära en kamera och tillbringade en stor del av 70-talets nätter i mörkrum.
    Vill inte gå in på hur, men hela mitt arkiv från den tiden är förlorat.
    Klassiska svart-vita papperskopior, om tillräckligt fixerade och sköljda, håller länge. Hittade just några från tidigt 70-tal som fortfarande är helt OK. Knappast lätt att hitta bland kommersiellt kopierade färgbilder från den tiden.
    Vad gäller mjuka negativ brukade jag i det längsta undvika blixt. Att pressa Tri-X var kul. Utspädd ljummen D-76, framkalla filmen under lång tid, en halvtimme eller så, undvik att somna sittande vaggande en framkallningsdosa. I bästa fall blev resultatet kornigt, kontrastrikt och ganska lyckat.

 4. Besviken
  21 januari, 2012 at 05:25

  Kasta inga bilder. Gör ett extrakt istället. Och en hög med slagg som Du stuvar i i ett förråd någonstans. Sen kan Du kanske fundera på om extraktet kanske kan bli en bok om en svunnen tid. Skriva kan Du ju. :-)

 5. Ola Svensson
  21 januari, 2012 at 11:11

  ”det kommer sannolikt betyda att jag kommer plåga besökarna här med en och annan bild dagligen i ett par veckor”…

  -Det ser jag fram emot.

Comments are closed.