Dagens Bild – en Husbil

Ibland sitter jag och surfar runt av pur nyfiken-
het. Nyss hittade jag denna husbil, det är en Monaco Bever Patriot Thunder, och givetvis är den från USA. Man kan säga mycket om det landet, men det tänker jag inte göra nu. Jag bara konstaterar att den som vill ha en rörlig bostad här har ett bra alternativ. I vart fall om man har tillräckligt tjock plånbok.

Priset på det rullande underverket är strax under fem miljoner, men då ingår förmodligen det mesta man kan önska av en modern bostad. På hjul…

Andra om: , , , , , , it

[tags]Husbil, Camping, Bostad, Hus, Mobil, Turism, Dagens Bild[/tags]

  9 comments for “Dagens Bild – en Husbil

 1. Anders E
  28 februari, 2009 at 04:42

  Så väääldigt amerikansk! :D

  Är det en sådan med utdragbara sidor?

  • 28 februari, 2009 at 06:11

   Just. Bägge sidorna på åkdonet går att flytta ut minst en meter. Det gör att den blir väldigt rymlig när den står stilla, och smal som en buss när den körs. Och inredningen är gräslig, lindrigt sagt…

 2. 28 februari, 2009 at 07:37

  De har ingen smak i USA. Det mesta är vulgärt och svulstigt. Så även denna mackapär. Men lite avundsjuk blir man faktiskt.

 3. Anselm
  28 februari, 2009 at 07:46

  Jag har sett en lyxigare variant på en bilutställning, den var komplett utrustad med ett garage och Ferarri! Den var svensk till på köpet, byggd på ett lastbilschassie. Något för en krisande fordonsindustri? Tänk Scania/Volvo med en Saab i garaget. Själv får jag nöja mig med min Adria 72:a husvagn och min gamla Kronancykel….

 4. 28 februari, 2009 at 14:35

  Liknande bilar används för politiker som åker landet runt under valkampanj samt pop-stjärnor som är på turné.
  När det gäller möbler i USA, i nästan alla hem kan ni se köket och sovrummet med massiv trä, som ni ser på bilden ovan. De hänger inte med modernism, och sitter fortfarande i den här klassiska stilen. Enbart multi-miljonärer brukar ha moderna möbler hemma, nämligen, design från Danmark, Tyskland, etc.

 5. blingbling
  28 februari, 2009 at 15:19

  Ptjaa, fast ska man prompt bo i en korridor föredrar jag nog iallafall en skärgårdkryssare från förra seklets början, jag gissar att SK150:an Beatrice Aurore ligger i ungefär den prisklassen efter renoveringen. Och då är det solid mahogny, kristallglas och plysch och folk som du möter ute på sjön ser seglet redan när du är 25 distans bort och undrar vad det är :)

 6. Yafa
  28 februari, 2009 at 18:18

  Hihihi tycker den är jätte cool. När jag va liten så önskade jag mig en husbil (fick ingen förstås) men de gamla känslorna väcktes när jag såg dem här bilderna.

  • 28 februari, 2009 at 18:20

   Ja det är en liten villa på hjul. I den kan man bo permanent och dra iväg söderut om vintrarna… :P

 7. palle
  28 februari, 2009 at 22:38

  @Jinge #8:

  Med betoning på liten. Du vet att vidvinkel kan göre underverk… :P

Comments are closed.