Dagens bild, en allt vanligare innevånare


Jag har tidigare berättat om mina föräldrars ”sommarhus” vid sjön Långban i den värmländska delen av Bergslagen, ett ställe vars ljudmiljö dominerades av storlommens revirhävdande läten, som i en över-
dramatiserad film.

Att det var nära till stranden förstår alla som ser denna bild. Den är nämligen tagen från mitt sovrumsfönster med en Nikon F2 och ett standardobjektiv. ((på negativmappen står det att det var ett tele, men det gäller nog andra bilder)) Jag vet inte om jag visat bilden tidigare, jag hoppas att jag inte har gjort det. Bilden har dykt upp i samband med min utgallring av flera tusen papperskopior..

Bävern är en hyfsat oskygg varelse om man sitter stilla och är tyst, möjligen så ser den dåligt, men många gånger då jag satt nere på bryggan och fikade så simmade bävern bara sex sju meter ifrån mig. En naturupplevelse som numera kan delas med många eftersom bävern är på väg tillbaka med stormsteg..

it Andra om: , , , , , ,


6 svar till “Dagens bild, en allt vanligare innevånare”

  1. Ja det är det man ser av bävrar om man har lyckan att se dem. Ett simmande huvud…. :-)

  2. När jag bodde i Örebro förra året såg jag ofta bävrar i Svartån (och även på stranden), både i stan och i grönområden utanför. Det är riktigt härliga krabater men de blir paranoida när man förföljer dem. Men hur kan man låta bli att göra det?