Dagens Bild – Jutholmen, Dalarö

Idag var jag ner en sväng till Dalarö för att promenera runt i någon timme. Jag tittade på en ö som heter Jutholmen och försökte ta en bild, men det är svårt med motljus, riktigt svårt. Framförallt när det kommer rakt framifrån.
Kontrast och färger äts upp och ställer till det i vilket redigeringsprogram som helst, och enda skälet till att jag visar den är att besökare här har sett den förr, låt vara i en annan vinkel och på längre avstånd. Antagligen ska man ta bilden då det är dramatiska moln på himlen, eller möjligen i kvällssol runt midsommar, då står solen bäst för just detta hus. Vid den lilla fyren så finns det en skylt som förkunnar att det är dykförbud, det är Jutholmsvraket som ligger där, endast på några meters djup. Under alla omständigheter så är det ett gulligt litet hus, och ägarna behöver antagligen inte slita speciellt hårt med gräsklippningen heller.

it Andra om: , , , , , ,

  4 comments for “Dagens Bild – Jutholmen, Dalarö

 1. Sören
  27 september, 2011 at 16:02

  Nej jag tycker att bilden ser helt okej ut, fin bild dessutom!

 2. Äpplet
  27 september, 2011 at 18:09

  Är det verkligen Jutholmen på fotot?
  På satellitbilden och kartan ser det ut att vara många fler hus:
  http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?var=Jutholmen

  • 27 september, 2011 at 18:17

   Om du tittar längst upp på sidan så ser du headerbilden. Kolla längst till höger på den bilden… :-) Jag skrev inte att det var -hela- Jutholmen… :-)

 3. Äpplet
  27 september, 2011 at 19:44

  OK, inser nu att man med lite bildbeskärning kan göra om verkligheten till det bättre.

Comments are closed.