Brand i Haninge – Dagens bild
Nu på morgonen så upptäckte jag att det gulaktiga ljuset från gångvägen utanför blandades med massor av blinkande blåljus, jag vet inte vad det var som gjorde att jag vaknade, möjligen hade någon av brandbilarna använt sirener en bit. Resultatet ser ni i alla fall nedan, massor av ledsna bilägare hade samlats utanför.

Enligt uppgift så hade någon av brandmän-
nen på plats sagt att de trodde att branden var anlagd, det är fullt möjligt även om jag inte såg något annat är två fullständigt utbrända bilvrak. En del av bilarna i garaget hade hunnit plockas ut, men cirka femton var kvar inne i garaget. Folk på platsen berättade att olje- och plaströken bildar något slags syra så det gäller att bilarna tvättas snabbt. Samtidigt så har ju röken satt sig ordentligt inne i bilarna så skadan kan komma att kosta försäkringsbolagen många miljoner.

En helt ovidkommande reflektion var att brandbilar numera ser ut som rullande julgranar med sina utryckningsljus. Jag såg en av dem när den åkte förbi, det verkade som om den blinkade överallt…

it Andra om: , , , , , ,


7 svar till “Brand i Haninge – Dagens bild”

  1. Tror du att någon är intresserade av ett par uppbrunna bilar i Handen?

  2. Det där är himla obehagligt. Vi har ju då och då bilbränder här hos mig och det skapar en viss otrygghet. Usch!

  3. Vad gäller brand i plastmaterial kan läget snabbt bli mycket otrevligt. Det behövs t ex inte mycket PVC-plast som brinner innan saltsyra bildas i rätt så stora mängder.
    Don´t try this at home, men sätter du eld på lite plastsopor inomhus nära obehandlade rena stålytor så kommer stålet snabbt att få en beläggning av ytrost.

  4. Nu sägs det på nyheterna att 13 bilar brunnit upp i Skogås i natt. Månne är det händelser på gång likt dem i Malmö och Göteborg?