Bloody Weather + Gästbild

Tittar jag ut genom fönstret så ser jag direkt att det kommer rikligt med fukt uppifrån molnen, men det är så små droppar att det knappast går att kalla för regn, ett fint duggregn kanske, men det är för konsekvent för att kunna nonchaleras. Att gå ut just nu kräver våtdräkt, ett paraply hjälper inte.

Igår fick jag ett mejl som rörde diskussionen om Stockholms arkitektur, där olika byggnader i stadsbilden diskuterades. Fotografen ifråga, som inte vill framträda med namn, anser att vår rikskända glob fått sina former från ett av de ställen där man alltid ser globen om man färdas, nämligen Götgatan. Och att Globen antagligen fick sin sfäriska form från, ja ni ser vad.

Själv så tror jag att det ligger mycket i den funderingen, om sedan arkitekterna säger det vet jag inte, de kan mycket väl ha glömt orsaken till att man placerade en förvuxen golfboll på andra sidan om Skanstullsbron.

Fotografen, ni vet han som inte vill framträda med namn, han tar väldigt ofta bilder som 100 fotografer av 100 gärna skulle sätta sitt namn på. Men det hjälper inte med att säga det, han vill inte i alla fall. Och fotografen bestämmer alltid över sina bilder.


it Andra om: , , , , , ab ex dn svd sr


Ett svar till “Bloody Weather + Gästbild”

  1. Fin bild och det värkar nästan självklart var formen kommer ifrån. Men de har missat glorian på den stora. Nu är ju golfen på nedåtgående så kanske blir det inte så många fler förvuxna bollar på ett tag?!