Blåmesar är väl söta? – Nähä… (Dagens bilder)


Blåmes, Jinge.se

Jag har tidigare visat ett antal bilder på fåglar som besöker min egen fågelmatning, och fler lär det bli. Tittar man på närbilder på vissa arter så ser de inte lika söta ut faktiskt. Vår lilla blåmes anses av många vara vår sötaste fågel, men skruvar man upp förstoringen lite så kan man kanske känna sig mer tveksam. Just nu är det talgoxen som leder skönhetsligan tillsammans med diverse koltrastar, och den bilden är sist bland dagens bilder. ( Är ovanstående en rovmes? :-)

Blåmes, Jinge.se
En lite snällare bild på samma pippi, men bara lite…

Talgoxe, Jinge.se
Talgoxen begär att få vara med, annars börjar den picka på fönstret…

it , , , , , , ,


18 svar till “Blåmesar är väl söta? – Nähä… (Dagens bilder)”

 1. Pratade med en ringmärkare en gång och fick veta att de jobbigaste att ringmärka är just blåmesar. De slåss av bara tusan. Små tuffingar. De överlever ju våra vintrar långt upp i norra Sverige!

 2. Jag måste buga. Det var bland de snyggaste fågelbilder jag sett på blåmes och talgoxe.

 3. Grattis till helt suveräna bilder! Du kan annat också förutom att gnälla på alliansen :-)

 4. Zodiaken styr djur också, zoomar man på en skorpion-bofink född i november så kommer den, antagligen, att reagera precis som tvåbenta skorpor gör när Mars vrede väcks. Skorpioner är väldigt måna om privatlivet.

 5. Fina bilder. och nu framkommer tydligt släktskapet med dinosaurierna (tyrannosaurieblicken).

 6. De va ju väldigt mysiga bilder! Man önskar att kanske nån barnboksförfattare fick se dom. Så uttrycksfulla! Det skulle säkert gå att skriva både snällt och berättande om dom.

 7. Den översta bilden, den påminner mig om hur min förra sambo såg ut om jag inte hade skött mig. :-( Och hon vägde säker sextio kilo, vad vägde den där lille pajsarn?

  • Jag satt i soffan i vardagsrummet med en påskruvad 300mm-glugg. Avslappnat och fridfullt.. :-)

   (När du ser häftiga bilder på fåglar så ska du vara medveten om att djuren praktiskt taget alltid är inmatade, precis som när du ser bilder på farliga rovdjur)

   Ut med en talgboll utanför fönstret och skruva på telen så tar du likadana bilder!

 8. Fina bilder Jinge, tänkte först att du fiskade dem med korvbröd på objektivet, hehe. Nästa steg är väl att fota fågelögon eller?