Ber man om snö så…

Igår log jag lite introvert när jag såg att busvädret också skulle drabba Haninge. Idag på morgonen log jag inte alls, jag skulle till sjukhuset för att lämna prover och dessutom skulle jag handla. Sonen erbjöd sig att skjutsa men jag förklarade stoiskt att jag minsann klarade av lite motvind.

Jodå, jag gjorde det, men det var inte mycket mer heller. Snön smälte i ansiktet och vinden var tillräckligt hård för att frysa den smälta snön till is direkt om jag inte täckte hela ansiktet så att bara en springa visade var ögonen fanns. Ska man klassa snöstormar på en femgradig skala så måste morgonens väder minst få en fyra.

Att man trots allt lyckades hålla igång ett antal tvärlinjer i busstrafiken var nog mest beroende på att chaufförerna tyckte det var roligt och – en utmaning. Att fotografera stora snödrivor var det inte tal om, skulle jag tappat kameran skulle den tidigast kommit fram i april, dessutom skulle den skadats även om jag inte tappade den.

Men, det har varit ett häftigt väder och nu ser det sedan någon halvtimme ut att ha lugnat sig. Och med facit i hand så tror jag att många av Haningeborna nu har fått sitt lystmäte. Själv avser jag att dra ur telefonjacket och vårda min ischiasnerv med lite koncentrerad vila.

intressant Andra om: , , , , , , dn123 svd ex12 ab123 t

  5 comments for “Ber man om snö så…

 1. N
  17 december, 2009 at 12:20

  Tur att det lungar sig, annars skulle vi inte kunna öppna porten snart. Två trappsteg ner mot gården syns helt enkelt inte. Ingen har plöjt eller skottat på gården idag i alla fall.

 2. 17 december, 2009 at 12:22

  Vi har nog 20-25 cm här i sörmland och ganska stora drivor. Det blåser och fortsätter snöa. Det är tveksamt om man kommer ut med bilen från garaget. Jag tänder nog min nyköpta braskamin och ägnar dagen åt lite kontemplation…

  Vad som irriterar mig just nu är att väderprognoserna skiftar så mycket. Ingen verkar ha rätt?

 3. sandbusen
  17 december, 2009 at 20:15

  I onsdags, en vecka sen fick vi 30 cm i en snöstorm, idag torsdag är det -16C (-30C windchill)…
  Klimatförändringar, jo visst, det verkar bli kallare och kallare här (Canada) på vintern…

 4. Martin Forsman
  18 december, 2009 at 15:33

  En intressant upplevelse att först lämna ett milt Sverige, åka ner till Egypten med 25 grader varmt och strålande sol och sen komma tillbaka en vecka senare till 2 dm snö och iskyla. Nyckfullt väder är bara förnamnet.

 5. wake up
  19 december, 2009 at 21:32

  Havsytan har inte höjts, rent ljug av reportern och de politiskt korrekta. Det stavas erosion, havsvågornas nötning på löst material. Vid sjön Vättern försvinner hus och mark på liknande sätt, inte fan höjs havsnivån i den insjön!!! Förr skrämde prästerna folket med djävulen , nu när ingen går på det är det politikerna som som kör samma stuk men med miljön som domedagsprofetia.. Naturen har sett till att exakt den mängd avsmält is motsvaras av den olja som tagits upp från haven och det kommer att jämna ut sig. Att den odlingsbara marken brederut sig mot norr kommer exakt behövas för befolkningsökningen och dess behov av föda.. ha ha God jul på er

Comments are closed.