Båtbilder från Djurgården (Dagens bild)

När man är ute och fnattar runt med sin kamera som jag gör, så borde man egentligen visa upp alla sorts bilder som tas, inte bara dem som man tror eventuellt kan intressera någon annan. För det är givetvis så att jag tar mycket fler bilder eller ”kort” som jag aldrig visar på någon blogg.

Visar jag ett fartyg, ja då är det ofta som på den översta bilden, briggen Tre Kronor af Stockholm. Om det är en brigg eller inte har jag inte en aaaning om, men det låter tufft i alla fall. Men det är kanske inte de bilderna som intresserar mig mest, det kan vara en bild som den under denna.

Ett block av något slag, en massa rep, en bild som visar en detalj från en av båtarna som ligger vid kaj. Jag själv tycker att bilden har viss relevans, dessutom tycker jag att det jag felaktigt beskyller för att vara ett ”block” är en vacker detalj på fartyget ifråga.

Den här bilden är från ett annat fartyg, likaså det ett segelfartyg. Bortsett från att det har en vacker ratt så intresserar jag mig för den handtagsförsedda låta som sitter monterad på relingen. Vad kan det vara? En askkopp för skepparens pipa, eller en liten portabel grill? Om man vore kunnig så kanske man direkt skulle säga vad det var, men jag är inte kunnig i ämnet, bara nyfiken.. (Högerklickar man på bilden så får man en se en större version..)

it Andra om: , , , , dn12 svd12 ab12 gp12 sr12

  5 comments for “Båtbilder från Djurgården (Dagens bild)

  1. Pingback: Nils

Comments are closed.