Badbrudarna i värmeböljan – Dagens bilder


Den här veckan har jag tillbringat ett par förmiddagar i skuggan utomhus, det var faktiskt känts lättare än inomhus trots öppnade fönster. Det fläktar mer konsekvent och mer svalkande när man befinner sig ute.

De två yngsta barnbarnen har också känt behov av svalka, och trots att den yngre av dem hellre äter glass som på bilden så är hon också förtjust i att plaska i bassängen. Själv förstår jag bägge dessa barn, möjligen avundas jag dem en aning. Men det skulle se märkligt ut om en äldre man tog av sig kläderna och hoppade ner i plaskdam-
men. Å andra sidan ska jag inte klaga, jag har maximalt 350-400 meter till närmaste badstrand så det tar bara några minuter dit.

Jo förstås, jag kan klaga på värmen, och i förekommande fall SMHI. Fast just nu känns det som om det faktiskt är en eller annan grad svalare, det är i så fall på tiden. Annars ser prognoserna ut som om värmen kommer att dämpas en aning, i alla fall ner till 25-26° i början på nästa vecka. Då kanske undertecknad slipper att fylla badkaret på dagarna för att få lite svalka.

Idag skriver den modigare av kvällstidningarna att man ska använda hatt för att undvika solsting eller värmeslag. De borde givetvis ha anpassat tipset till oss 40-talister, de har tydligen inte förstått att vi alla använder keps.

Själv har jag för andra gången drabbats av en allergisk reaktion efter att ha blivit biten av en mygga. Den stack mig i pekfingret och jag fick nästan direkt en tämligen elakartad klåda. Nu hade jag medicin hemma mot det som jag tog direkt när jag kom hem, det innebar antagligen att jag slapp vårdcentralen och en kortison-
spruta. Likafullt svällde hela handen upp och först ett dygn senare så var den återigen normal. Märkligt, jag har aldrig varit känslig för insektsbett, jag undrar om det kan vara åldern?

i , , , , , , , , , , ab dn t


3 svar till “Badbrudarna i värmeböljan – Dagens bilder”

  1. Det var en alliansmygga, inte nog med att de sticks, de surrar disharmoniskt. Skaffa dig en elektrisk ”flugsmälla” då gär de upp i rök med ett harmoniskt poff.