Äntligen svensk sommar? (Dagens bild)Jag var på Skansen igår som en del av er redan har sett i och med att jag visat fyra bilder på lodjurs-
honan och hennes tre små söta ungar på Bilderblogg.se
. Det jag undanhöll från läsarna var att det var ett riktigt sommarväder då jag kom hem, så här såg det ut när jag klev av bussen..

Det pinsammaste var att jag varken hade ett paraply eller en jacka och åskan dundrade som om den hade betalt för att skrämma folk. Från busshållplatsen är det 5-600 meter upp till min port, jag vill helst glömma dessa 5-600 meter, när jag kom in i hissen och såg min spegelbild så kunde jag inte låta bli att skratta. Men det ska bli fint väder säger de som kan spå i kaffesump, vi får väl hoppas att de har rätt..


i Andra om: , , , , , , , ab12 sr dn1 svd1 gp


3 svar till “Äntligen svensk sommar? (Dagens bild)”

 1. Ja, vädret här är väl, milt uttryckt, varierande.
  Jag jobbar i Kista. Har under veckan bara sett någon enstaka regnskur, medan jag hört i radio om översvämningar i mina hemtrakter (Liljeholmen)
  Igår sken solen då jag tog T-banan från Kista. Vid Solna C där jag bytte till buss blev jag sjöblöt. Heltorrt vid Liljeholmen.

 2. Naturligtvis börjar man dagen iklädd vad som en blick genom fönstret och på termometern föreslår. I mitt fall jeans, kortärmad skjorta och ”fotografväst” eftersom jag behöver många fickor. Ingetdera ger något skydd mot skyfall.
  Kul historia om åska:
  Cyklade med min dåvarande bättre hälft på Söder längs Årstaviken. Under Årstabron tog vi, och många andra, skydd för en plötslig störtskur. En ohelvetes smäll, marken skakade och den friska doften av ozon kändes.
  Tydligen hade blixten slagit rakt över oss i den perfekta åskledaren, järnvägsbron. Helt ofarligt men spektakulärt.
  Ett par småkillar i sällskapet under bron fick panik. De släppte sina metspön och sprang som grått streck x 2 förmodligen hem till mamma.

 3. Förresten, Jinge, eftersom jag har förstått att du har ett intreese av stockholmiana:
  Får jag tillåta mig att gå off-topic?
  Jag har hört äldre södergubbar tala om den gamla Årstabron som ”Strejkbrytarbron”.
  Känner du till någon sådan historik kring brons tillkomst?
  Förresten, när lyftes senast det norra brospannet för sjöfart?