Dagens bild – Vad är detta?


Från och till brukar jag utsätta besökarna här för bildgåtor av olika slag. Jag tror att svårighetsgraden ofta är alldeles för låg för folk som bor i Stockholm, men för hög för dem som besöker den kungliga huvudkommunen en gång per år, om ens det.

Den här bilden kanske kan vara aningen svårare eftersom perspektivet är ovant, men det är förstås inte upp till mig att säga. Det kan vara busenkelt precis som bilderna utifrån Djurgården, vem vet. En ledtråd kan jag bjuda på i alla fall, den är tagen relativt nära Stockholms fulaste byggnad.

it Andra om: , , , , , .


12 svar till “Dagens bild – Vad är detta?”

  1. Nitade skarvar och rör? Tidigt 1900-tal?
    Nära centralstationen?

    Nope! Ingen aning.

  2. Vilken är stans fulaste byggnad? Hm, har för mig att du tidigare har beskrivit Waterfront (eller vad huset nu heter) vid Klara strand, mittemot Stadshuset. Så då gissar jag att det är undersidan av bron mellan Kungsholmen och Tegelbacken, fast jag är inte särskilt säker. Det känns inte helt logiskt med räcket nästan högst upp i bild, om det är undersidan av något alltså. Fast det kanske inte är något räcke heller. Ah, jag blir alldeles snurrig.
    Men jag gissar på bron i alla fall.

  3. Vet inte om det är tillräckligt nära Centralen, men jag tycker att det ser ut som lastbryggan för fordon på en bilfärja i uppfällt läge.