Ångtåg i Haninge – Dagens bild


Jag var på väg in till den kungliga huvudkommunen idag men upptäckte på Handens station att jag borde ha tagit på mig en tröja, precis då jag vände och skulle gå hem så hörde jag en ångvissla, och varför syns på bilderna.
Glädjande nog så får vi se ångtåg varje år, och det flera gånger. Vilka det är som körde idag vet jag inte men jag kan inte komma ifrån att det är något alldeles speciellt. Det är vackert och ser maffigt ut, att det inte går så fort är en annan fördel, man hinner ställa in skärpan utan problem.

Precis när tåget skulle gå igen så drog lokföraren i tågvisslan och skrämde nästan ihjäl tre polska gymnasieungdomar som var i Sverige på något slags besök, jag kunde inte rå för att jag skrattade rått, de blev verkligen chockade. Antagligen så tänkte de inte på att tåget hade låtit visslan tala redan någon minut innan det tuffade in, men dessa skolungdomar var inte så tuffa, jag har nog aldrig sett så skrämda tonåringar.

När man är tonåring så är det extra viktigt att hålla färgen och verka så cool som möjligt, det är väl möjligen därför som jag skrattade så rått, en sorts skadeglädje eller möjligen hämnd för att jag själv blev tonåring för över femtio år sedan. Grabbarnas kan trösta sig med att en ångvissla låter utav bara hm-hm om man står två meter ifrån den när den går igång.

Nästa gång det kommer ångtåg så ska jag försöka vara lite bättre förberedd, jag vill stå på den sida som ljuset kommer ifrån och dessutom över hundra meter bort med ett teleobjektiv. Jag vet var, men det blir först efter att våren kommit på allvar..

it Andra om: , , , , , , ab ex svd dn


10 svar till “Ångtåg i Haninge – Dagens bild”

  1. Vilka fina bilder! Intressant att se ångtåg och digitala skyltar tillsammans. Nutidens paradox. Lokförarbilden är finemang, oarrangerad och verklig år 2011. Annat än alla tjatiga stajlade bostadsannonser som dräller överallt…

  2. Grabben älskar ånglok. Han tjatar på mig att vi skall gå med i OKBV och vara där på helgerna och hjälpa till att meka. Han tycker det är dumt att gamla grejer bara står och rostar när de fungerar. :)

    Sakta? Riktiga hårdingar kan elda upp de där monstren i 140 km/h och få ovett från trafikledningen. :)

  3. I år dras tåget av ånglok S1 1921 från 1952 och följs av våra ångfinkeuppvärma vagnar, litt Bo6 och trävagnar.
    serveringsvagnen tillhandahåller kaffe, lussebullar m.m.