Ängsö slott – Recycling


I onsdags så visade jag några Stockholmsbilder tagna i somras. Någon av dem som kommenterade frågade efter gamla svartvita bilder och jag tänkte då på dessa bilder från Ängsö slott. Det är gammalt och en av bilderna här visar en fängelsehåla, bilderna tog jag 1982 och förr eller senare så orkar jag skanna in fler gamla bilder.

Wikipedia.org: ”Ängsö slott eller Engsö slott är ett slott i Ängsö socken i nuvarande Kungsåra församling. Slottet tillhör gamla Yttertjurbo härad och ligger i Västerås kommun och i Västmanlands län. Slottet ägdes tidigast före 1272 av Riseberga kloster. Nu-
varande slottsbyggnad är nästan kubisk och byggd av sten och tegel i fyra våningar. Den är helt medeltida vad avser de nedre delarna.”Här förvarades dåtidens bråkstakar/Rabulister…

Tilläggas kan att slottet är utsatt för diverse spökerier. Men för att se eller höra dem krävs det nog att man tror på dem.

Recycling eftersom jag idag har fått två mail med frågor om dessa bilder…

Andra om: , , , , , , , , , it

[tags]Ängsö, Engsö, Slott, Spöken, Historia, Kultur, Adel, Feodalherrar, Kloster, Dagens bild[/tags]

  4 comments for “Ängsö slott – Recycling

 1. Magnus A
  26 augusti, 2009 at 12:39

  Otroligt fina bilder! Jag vet inte varför, men svartvita bilder säger mer än färg. Kan det möjligen vara så att de lämnar mer åt betraktaren? Inte en aning, men de växer av att du inte använt blixt!

 2. Erik Södergren
  26 augusti, 2009 at 12:46

  Är det greve Piper som spökar?

  • 26 augusti, 2009 at 12:51

   Nää, det är gumman Bååth… :-)

 3. Maria
  26 augusti, 2009 at 13:21

  Gud vilka fina bilder. Kliniskt rena på något sätt.

Comments are closed.