USA vakendrömmer om – USA
Ibland så överträffar verkligheten dikten, jo vi alla vet det men har amerikanerna själva kunskapen om begreppet och uttrycket? Att något är galet är uppenbart, ser inte medborgarna i landet vart de är på väg?

SvD/TT: ”USA planerar att klassificera cyberattacker som krigshandlingar, skriver New York Times. Det innebär att USA kan slå tillbaka militärt om man utsätts för angrepp av hackare. Vita huset skriver i ett uttalande att man skulle ”svara på fientliga handlingar i cyberrymden som på andra hot mot landet”, och då ingår angrepp mot allierade och samarbetsländer.”

Således betyder det att ett cyberangrepp från hackers i sin förlängning kan leda till att USA ger sig på det land där dessa hackare agerar. När man talar om ”angrepp mot allierade och samarbetsländer” så tänker jag mig i första hand flygangrepp och/eller drönare. Om ”Kalle” sitter hemma i familjens villa i Burträsk och har lyckat hacka sig in bakom någon brandvägg så ger Vita Huset USA carte blanche för att angripa.

Vi får innerligt hoppas att Vita Huset har mera vett än så, men TT-telegrammet som media redovisar tyder på att Amerikas förenade Stater drabbats av en hybris (Megalomani), ett storhetsvansinne som endast överträffats av Adolf.

it Andra om: , , , , , , , svd dn idg sr


4 svar till “USA vakendrömmer om – USA”

  1. Det är så skönt att jag har dig på webben Jinge. Dom allra flesta (generalisering utav bara helvete, jag vet) sitter och har förståelse för USA i såna här lägen. ”Ja men det är klart att dom ska få slå tillbaka om någon angriper dom”. Folk sitter och ser framför sig att det är något i deras värld obetydligt arabland som kommer få ta smällen. Så är ju inte fallet. Det här öppnar ju för USA att köra med samma griserier i västvärlden som dom gjort i mellanöstern och arabvärlden. Kanske inte i dagsläget, men vem vet var vi är om 5 – 10 år. Kan bara inte förstå detta ”vi mot dom” – tänk, USA är ju för fan ett helt annat land och skiter högaktningsfullt i Sveriges intressen. Nej klarsynthet är en bristvara på internet, och det är så gött att jag har dig på webben Jinge!

  2. Om det är amerikanska hackare som slår till kanske de bombar sig själva?

  3. Wow Jinge du jämför ju USofA med Adolf och hans tredje rike! Jag håller med du. Gore Widal visar bra på denna hegemoniska megalomania i sina böcker.
    Väntar på den dagen med alla klarsynta kommentarer efter att en US drönare på lösa grunder har skjutit sönder ett hus i Svedala som ”… detta kunde väl inte hända i Sverige!” ! ”Och vi som slickade deras bakar så duktigt!” Tyvärr Herr Svensson beklagar, att ha en brun tunga är ingen garanti mot att någon operatör i ett land med begränsad förståelse för andras liv, historia, geografi, önskningar m.m. överhuvudtaget kan skilja på Sverige och Schweiz!