USA-senator prisar Assad i öppet brev


Det är inte första gången senator Black väcker uppmärksamhet. Han är tyvärr unik bland politiker i USA. Han söker fakta, och respekterar sådana begrepp som folkrätt, FN-stadga och demokrati då det gäller Syrien – i motsats till nästan alla ledande politiker i Västländerna. Denna artikel från 20/11 2016 förtjänar att åter läsas.

Artikeln.
Mycket får man höra (läsa) innan öronen ramlar av (eller ögonen sluts)” Jag hittar på nätet följande brev av en republikansk senator – och hoppas att detta stämmer. Han har nämligen en insiktsfull och vettig bedömning av kriget i Syrien, (och utgör nästan antitesen till DN:s ledare, full av felaktigheter och demonisering av Syrien och Ryssland)
Artikeln.
Den republikanske senatorn Richard Black i delstaten Virginias kongress har skrivit ett brev i tisdags till president Bashar al-Assad och prisat den syriske ledaren och hans armë samtidigt som han kritiserar USA.
”Jag är nöjd med ryssarnas ingripande mot arméer som invaderar Syrien,” skrev Black. ”Med deras stöd har den syriska armén gjort dramatiska framsteg mot terroristerna.”
untitled (109)
Blacks brev kom då ryska och franska räder slog till mot vapendepåer, baracker och andra områden i Raqa i norra Syrien huvudstad för IS. Moskva började luftkriget i Syrien, i samarbete med hårt ansatte president Bashar al-Assad, den 30 september. I tisdags instruerade Rysslands president Vladimir Putin sin militär att samarbeta med Frankrike ”som allierade” och enades i ett telefonsamtal med Frankrikes president Francois Hollande om ”närmare kontakt och samordning” av insatserna i Syrien. USA och Frankrike har varit fasta uppbackare av Syriens uppror, medan Ryssland och Iran har förblivit pålitliga bundsförvanter till Assad. Förra veckan bröt syriska regeringsstyrkor bröt IS’ belägring av Kuwairis flygbas, öster om Aleppo.
Assad och Putin
”Jag blev förtjust över Syriens stora seger över ISIS på Kuwairis flygfält. Mina komplimanger till dem som hjältemodigt räddade 1000 modiga syriska soldater från en säker död. Jag är övertygad om att många sådana segrar ligger framför oss, ” skriver senator Black i sitt brev.

Black skriver att kriget mot Syrien inte orsakades av inhemsk oro och skriver ”Det är ett otillåten angreppskrig av utländska makter fast beslutna att tvinga fram en marionettregim i Syrien. General Wesley Clark, tidigare militär NATO-chef i Europa visade att 2001 hade västmakterna utvecklat planer på att störta Syriens regering. Men efter femton år av militär omstörtningsverksamhet kan inte NATO, Saudiarabien och Qatar identifiera en enda ledare som åtnjuter folkligt stöd i Syrien.
Utländska makter har ingen rätt att störa legitima val och påtvinga sin vilja på det syriska folket. Syrianer ensamma måste få avgöra sitt öde, utan utländsk inblandning. Jag är besviken över att FN har blundat för den olagliga inblandningen i Syriens interna angelägenheter skrev senator i sitt brev till Assad. Black påpekar att innan kriget började, hade Syrien störst religionsfrihet och kvinnor den starkaste ställning inom arabvärlden.

”Många amerikaner är förvånade då de får reda på att den syriska konstitutionen föreskriver fria val, religionsfrihet, kvinnors rättigheter, och principer för en rättsstat”, skrev han. ”Innan man kritiserar Syrien, bör först USA insistera på att våra allierade – Jordanien, Saudiarabien, Qatar, Förenade arabemiraten och Kuwait – beviljar liknande friheter för sin befolkning.”

Detta är inte första gången senator Black har skrivit till Assad. I april 2014 skickade Black ett officiellt brev till den syriska presidenten och tackade ”den syriska arabiska armén för dess heroiska räddning av kristna i Qalamoun bergskedjan.” Han berömde också Assad för ”hans respektfulla behandling av alla kristna och judar i Damaskus”.

* I september säger han på Youtube “If we stop training, arming jihadists, the war will end”

i Andra om:, , , ,, , Syrien, , , , ,

Senator Blacks öppna brev Intervju med Black Flamman Israel borrar olja på Syriens Golan SvT Oljeborrning på Golan
Clartebloggen http://www.fib.se/utrikes/item/5067-attacken-i-paris>FIB 17/11


9 svar till “USA-senator prisar Assad i öppet brev”

 1. HUR ARBETAR ONDSKAN FÖR ATT SKAPA TERROR?

  SÅ HÄR
  Användandet av drönare i jakten på misstänkta jihadister leder till hat mot USA och göder islamistisk radikalisering. Det skriver fyra försvarsanställda med sammanlagt 20 års erfarenhet av uppdrag med de obemannade farkosterna.

  ”Vi kom till insikt att de oskyldiga civila vi dödade bara eldade på de känslor av hat som driver fram terrorism och grupper som (Islamiska staten)”, skriver de i ett öppet brev till president Barack Obama, försvarsminister Ashton Carter och CIA-chefen John Brennan.

  De fyra männen uppger att de har drabbats av posttraumatiskt stressyndrom på grund av sina jobb. En av dem säger att han dödat sammanlagt 1 626 människor med hjälp av drönare, många utan att veta om de var civila eller inte. Sedan Barack Obama blev president 2009 har det amerikanska drönarprogrammet expanderat kraftigt.

  Jag vill gråta inombords. Snart går det inte att andas i en värld där ondskan hela tiden jobbar för att skapa hat.

  ”SLUTA BE TILL GUD OM FRED” (Citat Dalai Lama)
  Hur tänker Dalai Lama? Det är vi själva som rår för terrorn. Terrorn är skapad av människan. Vi måste lära oss att sluta hata. Vi måste inse att det inte finns några dom och vi. Skapelsen är bara ett. När vi lär oss att sluta hata helas skapelsen – cell för cell. Såren börjar läkas – person för person. För att få bukt med hatet måste vi släppa fram den mystiska inre värme som finns inom oss alla – det vi kallar kärlek. Ingen annan läkningsprocess existerar. Gud har skapat kärleken. Gud är kärleken. Detta kärnbudskap finns i alla stora världsreligioner. Det är även Jesu budskap. Förlåtelsen måste ersätta hämndbegäret – som är raka motsatsen till kärlek. Hat föder bara nytt hat. Det finns inget slut på hatets slutna cirkeln.

  Alla krig har skapats av människan. När vi har slagit ihjäl varandra tillräckligt många gånger lär vi oss till slut. Nu vill nästan ingen göra sin ”värnplikt”. Det tusenåriga fredsriket är långsamt men säkert på väg. Utan alla dessa krig hade vi aldrig lärt oss läxan. Att be för fred är att be i okunskap. Det är meningslöst. Det är att be Gud att stoppa människans mentala utveckling. Det är naturligtvis inget fel att be för freden – men Gud lyssnar inte. Lär er av era egna misstag säger Gud.

  Människans fria vilja är huvudnyckeln för att kunna öppna den stora insiktens port. ”Gudagåvan” att fritt välja mellan gott och ont är ingen julklapp. Gud har kommit både med eld och svärd. Vi människor kommer att bruka bägge. Vi måste lära oss av våra egna misstag. Någon annan väg till mental utveckling finns inte! Alla strider som kommer som ett brev på posten på grund av vår fria vilja, är det pris vi får betala för vår utveckling till hela varma människor. Det är alla som fångats av sig själv – sitt ego – och alla som valt ondskans väg i livet, som driver fram konflikterna på det kollektiva planet. Vi kan bara helas på det individuella planet. Kollektivet helas automatiskt när tillräckligt många individer har helats.

  Albert Einstein insåg denna djupa sanning utan någon tro på den fria viljan. Kärnan i morgondagens religion är att inse att ”allt är ett” skrev han. Man behöver inte vara religiös för att inse detta. Ett knivskarpt tänkande räcker. Om man envist och länge börjar tänka i dessa banor börjar allt klarna. Då först faller pusselbitarna på plats. Endast om man tänker genom detta religiösa tankefilter kan man förstå människans historia.

  Hatet finner alltid sina offer. Här uppe i norr kan hatet riktas mot samer. Om hatet spårar ut börjar vi hata renar. Hatet kan riktas mot personer som är starkt pigmenterade. Hatet kan riktas mot det andra könet. Hatet kan riktas mot Olof Palme. Det är samma andas barn som hatar – hatets barn. Vad hatet riktas mot varierar. Ett tag hatade vi i västvärlden Mugabe. Men när han valdes till ordförande i Afrikanska Unionen stoppades hatkampanjen. Västvärlden kunde ju inte hata hela Afrika. En annan tid var det Fidel Castro. Men han blev alltmer en hjälte för hundratals miljoner människor i världen. Hatet kom av sig. Nu ska vi i väst hata Putin. Men sanningen är att Putin älskas av nästan hela det ryska folket. I dag är han med stor säkerhet en av världens mest respekterade personer – sannolikt den mest respekterade politikern i hela världen. Även hatkampanjen mot Putin har misslyckats. Varifrån kommer alla hatkampanjer? Varifrån kommer alla hatkampanjer? Varifrån kommer alla hatkampanjer?

  Ingen kan ”dö”. Vi dödar bara varandras kroppar – våra tillfälliga bostäder. Vårt egentliga jag ser vi inte i spegeln. Det är det som vi inte kan se i spegeln – vår livsande – som betyder allt. När vi lämnar våra kroppar återföds vi till den värld där vi hör hemma. Människokroppar är bara tillfälliga bostäder i livets skola i ”den fysiska världen”. Vi återkommer gång på gång till denna värld för att utvecklas. Människan har brutit sig lös från den slutna cirkeln att äta eller ätas. Gud skapar medvetanden som inte tillhör den fysiska världen. Gud skapar hela varma människor – men det tar tid. Gud skapar kärlek. Men priset för utvecklingen – vår fria vilja – är inte gratis.

  Brage

  • Och jag tänker publicera ett blogginlägg om de 4 männen i morgon eftermiddag då jag sitter på tåget. (Men först en inlägg om något annat i morgon bitti).

   Du väcker många funderingar att diskutera sedan. Finns det kvar någon snö förresten?