Trådade kommentarer?

Ibland märker jag att en del av besökarna på hemsidan är ovana vid trådade kommen-
tarer, det kan betyda att det är otydligt hur man bör kommentera, men antagligen beror det mest på att man inte är van vid finessen.

Men under varje kommentar finns det ett ”Svara”, klickar du på det ordet så blir kommen-
taren trådad och kommer att synas under just den kommentaren. Hoppar du direkt ner till kommen-
tarsfältet så kommer svaret att hamna sist i kön. Nackdelen med det sistnämnda kan vara att andra läsare inte förstår vad det är du kommenterar, i alla fall om du inte kommenterar det som skrivs i just den bloggposten.

Jag har sett att många som har en blogg avstår från att slå på den finessen i WordPress (blogg-
programmet) men själv så tycker jag att funk-
tionen ökar läsbarheten. Jag tycker att det är rätt så okomplicerat, klickar man alltid på ”Svara” så blir det sällan fel om man bara klickar på rätt ”Svara”. Annars kan det bli tokigt, då kan man i värsta fall få sin kommentar struken bara för att den inte är begriplig.

Oftast drabbas sällanbesökare, de som ofta läser sidan är vana vid funktionen, om även de som inte är vana vid finessen använder den så kommer den snart att bli allmän på alla bloggar oavsett bloggprogramvara.

it , , , , , ,

  9 comments for “Trådade kommentarer?

 1. Erik Ferrari
  10 oktober, 2010 at 08:00

  Som läsare gillar jag inte trådade kommentarer av den anledningen att det blir svårt att hitta vad som är nytillkommet om man som jag ibland återkommer till samma postning under en dag eller flera. Enklare isf att hitta allt nytt längst ned på sidan.

  • MX
   10 oktober, 2010 at 17:48

   Det finns iofs en kolumn längst ute till vänster med just ”Senaste kommentarer”. Om den flyttades närmare själva det relevanta innehållet så att den hamnade under ”Senaste inlägg”, då skulle den synas utan att man behöver scrolla. Kolumnen ”Links” är väl då den som är minst relevant och given kandidat att byta plats ut till höger, fast även ”Kategorier” visar information som har väldigt lite att göra med dagens text.

   • MX
    10 oktober, 2010 at 17:50

    ”Senaste kommentarer” längst ute till höger, skulle det vara …

 2. Torsten (orginalet)
  10 oktober, 2010 at 08:19

  Kan vara bra om det används sparsamt. Annars tappar man översikten.
  Så mitt tips bli att ha den kvar, men inte uppmuntra till användning… :-)

 3. 10 oktober, 2010 at 15:17

  Jag gillar däremot trådat men håller med om att det ibland är på bekostnad av sammanhang och att se vad som är nytillkommet. Borde det inte finnas något tillägg till WordPress som färgmarkerar nya kommentarer sedan senaste besöket? En enkel ’kakfil’ med senaste tidpunkten och markering av all nyare borde vara rätt lätt att fixa annars.

  • 10 oktober, 2010 at 15:19

   Jag skulle tro att det kommer i en nyare version. Jag vet att fler frågat efter det, bland annat undertecknad. Jag utgår ifrån att många framfört det som önskemål.

 4. 10 oktober, 2010 at 15:37

  93% vill ha trådade kommentarer…

 5. 28 oktober, 2010 at 00:02

  Jag skulle mer än gärna ha trådade kommentarer på min blogg, men får det inte att funka trots att jag klickat för att jag vill ha ”nested comments”. :( Vad är hemligheten?

  • 28 oktober, 2010 at 00:14

   Ditt tema stöder antagligen inte det.

Comments are closed.