SM i Masochism


Nu är våren faktiskt på väg, visst, det var fortfarande kallt igår när jag var inne i Fjollträsk, men himlen hade omisskänneligen skiftat färg från grå till blå. Och för femte eller sjätte gången i vinter så kände jag faktiskt solens värme.

Trots detta så finns det just nu i skrivande stund ett antal människor, någonstans över tiotusen, som redan börjar samlas på startområdet för Vasaloppet. Hur dessa är funtade vet inte jag, men på min termometer så står det minus 12.7° och en rimlig gissning är att det är kallare i Dalarna. Men den som känner sig hågad kan säkerligen sätta sig på konserthusets trappa efter lunch idag, och det utan att frysa speciellt mycket.

Under den kommande veckan lär många tidningsartiklar handla om våren, precis som många bloggar. Själv funderar jag på att stanna inne under förmiddagen för att se på SM i Masochism som går av stapeln trots att varenda deltagare istället hade kunnat ligga kvar i den goda sängvärmen. Man kan inte annat än undra hur folk tänker.

intressant Tags : , , , , , , , , , , , , svd dn ex Röda berget t


2 svar till “SM i Masochism”

  1. Jag är som klibbad framför Vasaloppet varje år och tänker alltid att jag ska åka ett… Nånstans tror jag att idrottsintresserade människor gillar de där fakirerna för att de inte representerar lyx och flärd, som fallet är i många andra sporter, utan istället vidrigt hårt arbete, för min del är det så, i alla fall. Det går kanske inte att ställa sport mot sport men ställ Brinks seger idag eller Olssons femmilsbrons mot Tre Kronors insats i Vancouver, det blir provocerande, särskilt eftersom många av hockeylirarna dagarna efter debaklet åter gick in i sina arbetsgivares tjänst och presterade klang och jubel-hockey.

    • Jag känner likadant. Men jag fyller 64 i år och är hjärtsjuk så de får agera ställföreträdande matadorer för mig. Men hade jag varit 12-13 år så hade jag redan varit ute och tränat.