Så är bloggflytten nästan helt klar


Att flytta en blogg från ett webbhotell till ett annat kanske låter som en enkel operation, några knapptryckningar och sedan är det klart. Så kan man se det om man vill, men samtidigt så är det en del pyssel, jag lovar.

Nu verkar det i alla fall som det mesta av flytten har gått bra, dessutom börjar DNS-erna ((Domain Name System-servrarna, internets eget adressregister)) ha börjat fatta att bloggen är flyttad. I normala fall ska det gå på mindre än tjugofyra timmar, nu har det tagit fyrtioåtta. Mysql-databasen var närmare 300 MB stor, kanske inte så konstigt med drygt 8000 bloggartiklar och närmare 100 000 kommentarer. Det är en otäck känsla innan man ser att uppdateringen har gått bra.

Det enda strulet har egentligen varit diverse pingtjänster som Twingly och Bloggportalen. Dessa tappade konceptet när deras DNS:er inte var uppdaterade och de sökte efter systemet på det gamla webbhotellet. Det svarade givetvis med error 404 precis som det ska när den efterfrågade sidan inte fanns. Twingly korrigerade snabbt problemet medan Bloggportalen ännu inte fått till det, men de blir nog också klara också under dagen. Det hade givetvis gått snabbare om det varit en vanlig arbetsvecka och inte mellandagar, själv tycker jag att det har gått snabbt nog. Nämnas bör att Intressant/Nyligen var snabbast att uppfatta flytten..

Kommer det att bli någon skillnad? Ja, förhoppningsvis så kommer bloggen vara lite mer driftsäker och dessutom mer lättskött. En annan skillnad kommer också att synas, men dit är det ännu ett tag. Jag kommer med stor sannolikhet att byta tema och utseende på bloggen, vilket det blir är ännu så länge långt ifrån klart. Som vanligt när man skruvar i ett datorsystem så kan det komma överraskningar. Därför är jag tacksam för felrapporter, använd gärna kontaktformuläret om du upptäcker något som verkar konstigt.

it , , , , , , ,


4 svar till “Så är bloggflytten nästan helt klar”