Ollande poliser, hela bloggen!

För ett par dagar sedan satte halva Sverige kaffet i vrångstrupen när det framgick att ett par skånska polismän ”ollat” en polisbil innan deras kvinnliga kollegor skulle överta den. De allra flesta, precis som undertecknad, hade inte en aning om vad ”ollade” betyder, men nu har hela landet lärt sig detta tack vare polismyndigheten i Skåne.

Man hade skrivit och berättat om saken på den ena polismannens blogg som han kallade Radiobilspolisen, och sig själv kallade han Farbror Blå. Denne polisman hade lösenordskyddat sin blogg men var inte tillräckligt bevandrad inom IT så att han hade stoppat sökmotorerna från att indexera bloggen. Det fick till följd att jag i förrgår kunde publicera det inlägg som tidningsartiklarna handlade om, jag läste helt enkelt Googles cache av sidan.

Under eftermiddagen i tisdags så plockades bloggen helt sonika bort. Antagligen hade polismannen fått en vink om saken vid ett enskilt samtal med sitt befäl, möjligen insåg han själv att han var en skam för hela poliskåren. Men är man nyfiken på den intellektuella kapaciteten hos denna skånska polis och hans kollegor så finns hjälp att få, för någon hämtade hem hela bloggen från Googles cachade sidor. Så numera finns bloggen att ladda hem HÄR för den som är intresserad av hur våra skattepengar används.

polis

Nej, det är inte undertecknad som bidrar till detta, inte på annat sätt än att jag distribuerar länken.

intressant Tags : , , , , , , , , ex1 svd dn ab t

  10 comments for “Ollande poliser, hela bloggen!

 1. Micke F
  11 mars, 2010 at 15:33

  Ja det där var en sorglig historia. Svårt att radera ur minnet om man möter en polis. Vem är det som gjort sig besväret att hämta in allt?

  • 11 mars, 2010 at 15:43

   Jag vet faktiskt inte det, jag fick ett mail med tipset.

 2. 11 mars, 2010 at 17:01

  Vet man att det är en polis och inte bara någon som säger sig vara polis?

  • 11 mars, 2010 at 17:27

   Ja.

 3. Wonder Warthog
  11 mars, 2010 at 17:09

  Jag kan inte hjälpa det, men varje gång jag läser ”ollande polis” garvar jag. Jag tänker på – långsökt som fan – Taubes vän den ”glade bagaren i San Remo” och undrar när första låten med nåns vän ”den ollande snuten” kommer. Jag ber om ursäkt…. men hela storyn är så j-vla surrealistisk!

 4. 11 mars, 2010 at 17:18

  Bloggen ligger uppe igen, läs senaste (och sista) inlägget så får ni lite mer kött på benen. :)

  • 11 mars, 2010 at 17:35

   Såvitt jag kan se är det bara ett fåtal inlägg som visas. De intressantaste syns inte.

 5. 11 mars, 2010 at 19:32

  Jag lärde mig vad ollad innebar när en präst trakasserade en kvinnlig prästkandidat genom att fästa post-it-lappar i hennes rum där det stod ”ollad” på varje lapp. Hela rummet var fult av lappar. De satt även i taket…

  • 11 mars, 2010 at 19:44

   Typiskt präster kanske?

  • Wonder Warthog
   12 mars, 2010 at 08:34

   ”De satt även i taket…” Visste inte prästen om vad Gud Fader tycker om att man narras? Eller var han nån jävla Rasputin under prästrocken? Fantasin skenar…

Comments are closed.