M$ köper Skype


Nu berättar media att Microsoft är på väg att köpa Skype, något som på sikt stärker Microsofts monopol inom persondatorbranschen. Jodå, Linux finns fortfarande men på bordsdatorer är Microsoft totalt dominerande.

DN: ”Microsoft är nära en uppgörelse om att köpa internet-
telefonföretaget Skype Technologies för motsvarande drygt 50 miljarder kronor inklusive skulder, uppger en källa med insyn i affären.”

Jag hittar inte någon redovisning av operativsystem i min räknare, men jag vet att det har funnits en sådan, och där visades att Linux maximalt fanns på tio procent av besökarnas datorer, om ens det. Att Bill Gates i det läget har ekonomiska muskler att köpa upp Skype är tragiskt, Skype skulle faktiskt kunna bli ett alternativ till ett fast telefonabonnemang på sikt. När 4G och dess efterföljare är utbyggda så försvinner behovet av att ansluta apparater till en kontakt i väggen.

Redan idag kan man ta emot digitala TV-sändningar i en USB-sticka, eller om man hellre vill det, med ett inbyggt kretskort. Att ett företag får en ännu mer dominerande ställning är utomordentligt olyckligt, bara det är ett fullgott skäl till att helt avstå från Microsofts produkter.

it Andra om: , , , , , , dn svd ab1 ex gp


3 svar till “M$ köper Skype”

  1. ”Skype skulle faktiskt kunna bli ett alternativ till ett fast telefonabonnemang på sikt.”

    Det är det redan. Sedan tre år tillbaka använder jag Skype som fast telefon. För 345 kronor per år (mitt gamla pris tycks gälla fortfarande) ringer jag utan någon avgift till alla fasta telefoner i Sverige och kan själv nås från alla telefoner genom ett vanligt telefonnummer kopplat till mitt Skype abonnemang. Jag är väldigt nöjd.

    Hur min tekniska lösning ser ut kan ni läsa på min blogg http://www.magnus.burgsvik.se/datorer_o_it/min-skype-telefon-acer-one

    Frågan är vad MS uppköp kommer att innebära. Hm.