Läsarkommentarer och blogglänkar

När man tar del av det som händer i Malmö så finns det all anledning att fundera lite över medias roll. Tidningarna spekulerar vilt och det handlar alltmer sällan om sann och opartisk nyhetsförmedling. Som vanligt så leder kvälls-
pressen den absoluta bottenkampen och man kan utgå redan från början från att det inte ens är halvsanningar som de upphöjer till löpsedelsstoff.

Etermedia är bättre, de säger just ingenting om de inte har något nytt att komma med medans morgontidningarna har en tendens att alltmer följa kvällspressen. En något tröttsam sak är att kvällspressen i normala fall stänger av möjligheterna till blogglänkar och läsarkommentarer. Till förstone kan man tro att det är för att inte deras egna artiklar ska leda till att tveksamma och icke tryckbara åsikter ska kunna torgföras, idag börjar jag alltmer tro att det bara handlar om att tysta kritiken mot den form av nyhetsförmedling som de ägnar sig åt.

Att släppa fram horder av kommentarer som sågar dem jäms med fotknölarna känns väl inte så attraktivt kan jag tänka mig. Dessutom måste de antagligen avdela någon person att ha ständig koll på det som kommer in från läsarna så att inga ställningstaganden som stör allmän ordning torgförs. Den sortens kommentarer, inklusive den massiva kritik som tidningarna får är nog det som avgör, det blir vare sig läsarkommentarer eller blogglänkar i kvällspressen.

Läsarmedverkan önskas enbart då läsarna skriver om Idol eller Bonde söker fru, börjar de skriva om sådant som faktiskt påverkar dem känslomässigt så sätter man i proppen.

it , , , , , , ab ex1 svd dn12

  4 comments for “Läsarkommentarer och blogglänkar

 1. 25 oktober, 2010 at 09:26

  Jag kan förstå medierna. Eftersom sd-troll skriver propaganda i precis varenda kommentarsforum, oavsett ämne, så orkar de väl inte hålla ämnen som är uppenbart känsliga öppna för kommentarer. I något fall gjorde de ett undantag om malmömorden och vips var det något ljushuvud som uppviglade till händelser och berömde dåden på ett direkt olagligt sätt. Jag anmälde och skickade en polisanmälan. Tycker det är stötande. Tycker annars att det är roligt att läsa andras kommentarer och ibland lär jag mig något nytt på det.

  • 25 oktober, 2010 at 09:27

   Då kan de väl moderera kommentarerna…

   Jag tycker oxo att det är intressant, och det tror jag många läsare tycker.

 2. Nils
  25 oktober, 2010 at 14:22

  Det fanns ett exempel på SVTs nyheter där de släppte fram kommentarer. Det handlade främst om långa och välskrivna kommentarer som sågar nyhetsrapporteringen vid fotknölarna. Det är ett friskhetstecken när folk sågar nyhetsrapporteringen snarare än att direkt köpa mediernas Lasermanhysteri. Bra skrivet Jinge.

 3. 25 oktober, 2010 at 22:15

  Har det någon som helst betydelse vad som skrivs i kommentarerna? Det är ju ofta så väldigt många kommentarer i kontroversiella frågor så ingen har lust att läsa – bara att få skriva själva. Men det är verkligen som att skriva i vatten – man blir möjligen lite nöjd själv men någon effekt tror då jag inte att det har.

Comments are closed.