Kryptering med PGP


Vissa menar att PGP är knäckt av NSA och/eller andra länders underrättelsetjänster, men under alla omständigheter så skvalpar inte mejl omkring som vykort om man krypterar dem med PGP. Själv har jag laddat hem Trialversionen av PGP, och enligt en informationstext så har jag förstått saken som att den fortsätter att fungera efter de trettio dagarnas test, men att den förlorar en del av de olika möjligheterna, men att kryptera eller signera texter eller dokument fortsätter att fungera ändå i båda riktningarna efter testperioden.

Eftersom jag själv fått frågan om jag kan ta emot krypterad e-post så jag återigen installerat PGP då min egen dator inte haft det på disken förut. Jag gjorde det här och det tycks fungera. E-postadress och den öppna PGP-nyckeln finns här och den som vill testa kan göra det, tänk bara på att den e-postadress som används måste finnas upplagd på nyckelservern, annars kommer man inte kunna läsa texten.

Det tar fem minuter att installera, och det finns helt fria versioner, inte bara för Unix/Linux och Mac, utan även för Windows.

Tänk också på att det inte är tillåtet att kryptera kommentarer…

it , , , , , , , , ,


3 svar till “Kryptering med PGP”