Kent Ekeroth valsar runt i media igen


Kent Ekeroth har varit aktuell i media ett antal gånger nu i vinter. Dels har det varit i samband med sina nära kontakter med Fjordman, en av Breiviks inspiratörer, dels har det också handlat om den extrema rasism som härjar inom English Defence League ((närmast en mer eller mindre öppet nazistisk rörelse)) och Swedish Defence League, där det sägs att Ekeroth har nära kontakter. Bland annat har han medverkat till att en av de största muslimhatarna har bjudits in till Sverige för att tala på möten enligt SVT.

Med tanke på att Ekeroth och hans bror driver islamo-
fobiska hemsidor, sidor som av många betraktats som rent rasistiska, så har det nog ansetts närmast vara tabu att nämna deras egen bakgrund, men det har Ilmar Reepalu gjort nu och det ska bli intressant att följa svall-
vågorna runt detta.

DN: ”När Ilmar Reepalu beskriver situationen i Malmö för muslimer och judar hävdar han att judiska församlingen i Malmö infiltrerats av Sverigedemokraterna.

– SD:are har infiltrerat den judiska församlingen för att på så vis driva sitt muslimhat, säger Reepalu i intervjun som publiceras i dag.

Han hävdar att han sett SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth, som har judisk börd, på judiska församlingens möten.

– Sedan får jag höra att han är brorson till en av de ledande inom församlingen. Och att SD stenhårt driver sin antimuslimska kampanj genom att säga att man är för den judiska gruppen. Det störde mig väldigt mycket, säger Reepalu.”

Jag är inte säker på att hans bror fortfarande driver sin hemsida, det brukar nämligen storma rätt rejält om brödernas hemsidor med anledning av sidornas karaktär. Men myndigheterna har inte agerat vilket kan anses vara ett tecken på att sidorna omfattas av åsikts, tryck och yttrandefrihet. Jag behöver knappast nämna vad jag tycker om dessa sidor..

Skriv inte en kommentar om du inte läst och följer reglerna för kommentarer!

it Andra om: , , , , , dn1 svd1 ab


3 svar till “Kent Ekeroth valsar runt i media igen”

  1. Klickar man på din länk till DN så står det att Reepalu backar om sitt uttalande om infiltration.

  2. Tyvärr, har denna man Kent Ekeroth kapat SD. Den dagen han åker ur partiet, kommer han anklaga SD för att vara Antisemiter.