Jinge.se, bloggens utseende
För ett par månader sedan bytte bloggen utseende, tidigare visades tio bloggposter direkt, något som innebar att besökare på sidan tvingades ladda hem både text och bilder gällande sådant som de kanske inte alls var intresserade av.

Det är så de flesta bloggarna fungerar och har fungerat sedan många år tillbaka. Det här temat heter Magazine Premium och är till viss del inspirerat av hur vissa tidningar är upplagda, en bild, en rubrik, och eventuellt lite av den text som är skriven. Det kräver att man vet vad det är man vill läsa, och istället för att ladda hem tio bloggposter med bilder och allt så ser man bara en kort textsnutt och en förminskad bild.

Är man inte intresserad av serbiska krigsförbrytare eller situationen i Mellanöstern så struntar man givetvis i artikeln som är alldeles före denna text. Det ger besökarna möjlighet att läsa endast det som de intresserar sig för, och de måste inte ladda hem tio artiklar med ofta tio-femton bilder.

Somliga har hävdat att temavalet beror på att undertecknad helst skulle arbeta på en tidning, eller likaså felaktigt, att sidan blir långsammare att ladda hem för dem med sämre bandbredd. Själv trivs jag med temat och om jag återigen byter så lär det bli till något som liknar detta. När jag installerade det så var det en hel del av dem som besökte sidan nästan dagligen som kritiserade temat, det var mer ”svåröverskådligt” sa somliga. Jag tyckte inte det, men så hade jag redan vant mig på min testblogg som jag har lokalt på min dator.

Igår skrev en av de besökare som tidigare uttryckt kritik att han hade vant sig vid det nya temat, jag har fått liknande signaler även från ett par andra besökare, men vad flertalet besökare tycker vet jag inte. Nu hade jag kunnat fråga genom en liten poll, men nackdelen med en sådan skulle då utnyttjas av politiska meningsmotståndare. Allt för att röra till det för undertecknad. (texten fortsätter under annonsen)


Därför finns det bara ett sätt att svara, och det är att använda kontaktformuläret. Jag vill att – just du – ska berätta vad du tycker om temat, och man får gärna vara fåordig, är det okej så räcker det med ok, ogillar man det kommer man säkert på hur man ska uttrycka det. Och det gör definitivt inget om man skriver mer för att klargöra vad man tycker. Alla synpunkter är viktiga, och jag är ju van vid att folk tycker en massa saker, men denna gång behöver jag informationen för att fortsätta att utveckla bloggen.

Så passa nu på tillfället och klicka här! Att kommentera på annat sätt går inte…

it Andra om: , , , ,