Haag och Kalla bra, Northug utskämd

Idag har jag ägnat ett par timmar åt att titta på Tour de Ski, och jag har sett hur Anna Haag och Charlotte Kalla gjorde processen kort med alla andra skidess i spåret. Det var förstås extra roligt att dessa tjejer mäktade med en dubbelseger, det känns liksom i luften att det kan komma mer av den sorten.

Annars var minusposten Petter Northug som aktivt stängde Marcus Hellner i en spurtuppgörelse. Det är ju annars en man som håller sig med en hög profil på andras bekostnad. Visst är det kul att slänga lite käft med motståndarna, och kan man psyka dem lite så kan jag väl förstå det också. Men att aktivt stänga dem i en spurt känns inte helt korrekt. Han är mycket bra, han borde inte behöva hålla på så.

Men visst känns det som om ögonen börjar bli lite fyrkantiga,det är väl tur att jag gjort mig av med mina gamla Splitcane längdåkningsskidor från 60-talet. Annars hade man väl fnattat ut i spåret och blivit sittande i någon driva. Bilden på dagens hjältinna är från www.annahaag.com, hon har nämligen en blogg.

Somliga brukar klaga över skidor på längden, det är ingen action i sporten brukar de säga. Hellre störtlopp eller ishockey brukar andra hävda, men vårt skidlandslag kan nog få de flesta att bita naglarna av sig. Synd bara att det inte går någon tävling i Stockholm nu när vi har så mycket snö.

it , , , , , , , ab123 ex123 svd dn svt tv2no

  5 comments for “Haag och Kalla bra, Northug utskämd

 1. Sven O
  3 januari, 2011 at 19:40

  Varför är damlandslagsåkarna så söta? Börjar vi bli gamla Jinge?

  • 3 januari, 2011 at 19:44

   :-)

  • Sven Essen
   3 januari, 2011 at 19:52

   Svaret är lika enkelt som självklart…De är svenskor..

  • Martin Forsman
   4 januari, 2011 at 19:17

   Det behöver man inte vara gammal för att se. Eller vänta nu, börjar en annan bli gammal också … hemska tanke ;)

 2. Bertil
  4 januari, 2011 at 01:07

  Har du tur så ligger snön kvar till 2011-03-16, då körs RPS (Royal Palace Sprint). Startlistan är inte klar ännu enligt hemsidan http://www.royalpalacesprint.se/sv/artikel.asp?id=189

Comments are closed.