Gruppblogg bra att ha?

Jag ser klara fördelar med en varaktig vänster-gruppblogg. Sedan jag på Jinges förslag övertog hans blogg 25 juli, då han var trött på politisk bloggning, har jag också tagit kontakter och fått positiv respons om detta från olika vänsterskribenter och bloggare. Några finns som gästbloggare på min blogg ”Anders Romelsjö på jinge.se” (http://jinge.se). Jag har även inviterat Jinge att delta i detta. (Han ställde sig inledningsvis avvisande till en allmän vänstergruppblogg, men är inne på linje med en gruppblogg åtminstone till valet 2014 i ett inlägg idag på www.bilderblogg.se.)
Så bra!
En sådan gruppblogg kan rimligen ändra namn från nuvarande om man så vill.
(Jag har skrivit en kommentar till Jinges intressanta förslag med text som ovan, men den är ej ännu införd på www.bilderblogg.se)

Pål Steigan, förre ordförande i AKP-ml, och författare till den utmärkta boken ”En dag skall jorden bliva vår” är inne på samma linje och vi har diskuterat detaljer i frågan.
En gruppblogg kan ha en bred bas som ”anti-imperialism” eller ”anti-kapitalism”.

Deltagarna i en gruppblogg kan förstås ha kvar sina vanliga bloggar, men vissa artiklar visas på gruppbloggen.

Man kan naturligtvis också tänka sig en särskild gruppblogg eller samarbete mellan bloggare inför en viktig händelse som valet 2014.

Ett exempel på en vänstergruppblogg är
http://mrzine.monthlyreview.org medan en riktigt bred sådan gruppblogg är http://www.zcommunications.org/znet. I denna deltar bland andra Noam Chomsky. En tredje, som behandlar utrikespolitik är www.globalresearch.ca, som har flera utmärkta inlägg varje vecka. Jag prenumererar på alla dessa tre gruppbloggar.

Alla synpunkter välkomna!

i Andra om: , ,, , kapitalism, , ,

  15 comments for “Gruppblogg bra att ha?

Comments are closed.