Gremlins i Bloggskrället?


Nyss fick jag en rapport som berättade att endast de två senaste inläggen syns på bloggen. (Tack Sara!) Jag konstaterar att det stämmer, men jag såg också att alla gamla inlägg kan nås på sina respektive URL så problemet är inte katastrofalt, inte än i alla fall.

En god gissning är att dessa gremlins jag talar om är teknikgänget på http://one.com som fortsätter att flytta delar av servers mm idag. Orsaken till att jag tror det är att jag försökte komma in på bloggen via FTP utan att lyckas. Det kan handla om DNS-strul, men det kan också röra sig om att man nu i praktiken flyttar filer.

Jag har felanmält saken i alla händelser, men troligen så löser det sig kemiskt inom några timmar eller något dygn. Vill du återse en bloggpost om ”Palestina då Obama” så kan du söka i sökfunktionen uppe till höger så hittar du den säkert. Alla länkar direkt till bloggposterna fungerar.

/ Jinge

intressant Tags : , , , , , , t


3 svar till “Gremlins i Bloggskrället?”

  1. Jag har för mig att one.com håller på att byta hårdvara så det kan nog bli en hel del störningar framöver.

    • Jepp, igår flyttade de bloggen och det kan vara DNS-uppslagningen för FTP som strulade för mig. Att bara tre inlägg visas i nuläget kan ha att göra med gårdagens problem som rörde cashe-pluginen. Den kanske funkar ordentligt först nu och just DEN html-filen har kanske bara tre inlägg.

      Men visst, eftersom jag har tillgång till en leverantör som kan ge mig 100 Mbit och fast IP så är ju inte steget så långt borta. En server till Jinge.se kan inte kosta mer än 3-4 papp. Hade intresset för reklamen varit tio ggr större så hade jag inte tvekat en sekund..

  2. Jaha, här sitter man och läser en av sina favoritbloggar och förutom tänkvärda och intressanta tankar så får man också veta varför firmans mail, webb och annat strulat som fan sista tiden. Tack, Jinge för att du tar dig tid att informera om det som one.com borde ha gjort.

    Då är kanske inte problemen systematiska(förutom den bristfälliga informationen) och vi behöver inte byta leverantör! Lysande, hoppas de får ordning på skiten snart för jag har missat budgivning på ett uppdrag pga mailstrul, så det blir linser och bönor till middag i april också.