Gott Nytt År!


En blixtrande kall och klar nyårsafton har börjat, och många som har köpt en massa fyrverkerier är oroliga eftersom SMHI har skrämt upp nittio procent av rikets innevånare med en klass ett-varning för – snöstorm. En varning som gäller samtliga befolkningstäta områden i riket. Vi får väl se hur det blir med det, men kolla på SMHI:s varningssida innan ni slutgiltigt bestämmer er för hur ni ska tillbringa kvällen. Själv ska jag låta mig bjudas på en gammal Glenfiddich Single Malt, jag minns inte hur gammal med ett par tre decennier i alla fall.

Själv är jag ingen konnässör när det gäller Whisky, men sparar man en flaska som står och dammar i tjugo år så är det väl lika bra att hjälpa till med att sörpla i sig innehållet i alla fall? Att vädret ska ställa till ett elände på nyårsafton är ju trist, och de som ger sig ut för att åka bil, buss eller tåg riskerar att göra ett misstag. För inte tala om dem som tar en promenad ikväll, det kan vara riktigt farligt.

it , , , , , , , , , svd gp dn svt ex


17 svar till “Gott Nytt År!”

 1. Är det inte som med kryddor, att smaken försvinner med tiden? Tror inte att sprit ”mognar” & blir bättre som långlagrat vin sägs göra…

  • Så länge whiskyn ligger i tunnan så utvecklas smaken men i flaska så förändras den inte nämnvärt.

   Jinge, hur menar du att det skulle vara farligt att ta en promenad bara för att det blir lite snö-yr-väder?

 2. Gott Nytt år. Vi har just kommittillbaka från en lång promenad och det har vi överlevt. För mig blir det ett par glas chilenskt vin på sin höjd :-D

 3. Själv följer jag min tradition att låna hem en hund från hundstallet över natten. Det kan inte vara roligt att sitta i kennel när det smäller och står i.

 4. Glenfiddich Single Malt är inget dåligt val får jag ju säga. En fyllig och vänlig single malt, tycker jag. Vill man har lite vassare whisky så är det Lagavulin som gäller för min del, en starkt rökig whisky, också single malt, och vill man ha en riktigt mild, ja rent ljuvlig whisky, då ska man ta sig en slurk Dalwinnie, givetvis också single malt.
  Jag är whiskyälskare, den enda starksprit jag överhuvudtaget smakar, fast det inte blir så ofta.

  Idag blev det skålande i ett glas vitt vid midnatt. Det gick bra det också.

  Gott Nytt År!
  (Här regnar det förresten)