Glöm inte vilka som röstar MOT vår integritet


I morgon ska Sveriges Riksdag besluta om hur reglerna för hur myndigheterna ska få använda lagrade trafikdata. Det innebär en högst påtaglig försämring av den enskildes rätt till sin personliga integritet, dessutom är förslaget om hur myndigheterna ska få ta del av dessa uppgifter mycket lättvindiga, det räcker med att de har anledning att misstänka något fuffens som kan leda till ett bötesstraff.

AB: ”Sedan den 1 maj gäller datalagringsdirektivet i Sverige. Därmed lagras nu all information om vem du har ringt, vilka du har mejlat och när du har loggat in på internet samt platserna du då befann dig på. I morgon ska riksdagen fatta beslut om hur och när polisen och andra svenska brottsbekämpande myndigheter ska få tillgång till informationen. Mathias Sundin, folkpartistisk riksdagsledamot från Östergötland, tänker rösta nej till det nuvarande förslaget till lagstiftning – och därmed gå emot regeringen och sitt eget parti.”

Den folkpartistiske riksdagsledamoten Mathias Sundin tänker rösta mot regeringen i denna fråga, det berättar han idag på Dagens Nyheters debattsida. Om andra borgerliga politiker tänker rösta mot regeringen och därmed de föreslagna reglerna vet inte jag, men jag vet att ett antal av alliansens väljare ibland läser denna helsida, därför vill jag rikta en uppmaning till dem att notera noga vilka det är som röstar för de dessa nya regler. Dessa behöver få hjälp ut ur Riksdagen i valet 2014.

Mathias Sundin (FP) i DN: ”Jag har lovat mina väljare i Östergötland att vara en vakthund inom integritetsområdet. Bakom mig har jag också länsförbundets medlemmar som vid upprepade tillfällen röstat nej till FRA-lagen, Ipred-
lagen och datalagringsdirektivet. Därför tycker jag att det är min plikt att rösta nej när propositionen om de brotts-
bekämpande myndigheternas tillgång till elektronisk kommunikation kommer upp för beslut i morgon den 10 maj.”

När George Orwell skrev sin bok och hur han trodde att framtiden skulle gestalta sig så ansåg många att han var alltför pessimistisk. Idag visar det sig att praktiskt taget allt ur hans mardröm har infriats, eller är på väg att bli verklighet. Egentligen borde jag under en dag notera exakt hur, var och när jag lämnar spår efter mig och sedan skriva och berätta om detta. Jag förstår att vi är många som oroar oss över vad det är för mekanismer som gör att staten ska veta exakt var vi är, vad vi gör, vilka vi pratar med, vilka vi mejlas med, när vi kommer och går, hur och när vi reser, och vart. Dessutom har myndigheterna möjlighet att ta reda på vad jag handlar, om jag föredrar köttfärs före korv.

I princip finns det ingenting som inte myndigheterna kan skaffa sig en mycket god uppfattning om. Det skrämmer mig, och det borde skrämma alla 9 500 000 människor som bor i landet. Det är därför jag tycker att vi ska notera vilka som röstar för denna proposition, de bör få hjälp att avsluta sin politiska karriär i september 2014.
—-
För övrigt undrar jag på vilken kyrkogård Piratpartiet har grävts ner…

it Andra om: , , ab1234 dn1234 svt gp svd1234


13 svar till “Glöm inte vilka som röstar MOT vår integritet”

 1. en bra folkpartist iaf!

  piratpartiet finns kvar, dock kom dom tyvärr inte in i riksdagen.

  någon som vet hur andra partier tänker rösta?

  och ”brottsbekämpande myndighet” räcker det inte att skriva ”polis och säkerhetspolis” eller är detta ett sätt att senare låta APB få titeln ”brottsbekämpande myndighet?

  • piratpartiet finns kvar, dock kom dom tyvärr inte in i riksdagen.

   Jo jag vet, men de har genomgått någon slags osynlighetsbehandling för de hörs inte, syns inte, och därför undrar nog många om de finns i verkligheten..

   • Jag har följt Piratpartiet sedan starten, och konstaterar att det i stort sett bara är SR och SvD som nämnt partiet vid namn sedan valet.

    • Det beror väl på att de numera är helt osynliga. Jag tyckte att det var ett himla surr på dem tidigare, men nu syns de vare sig på stan eller i bloggosfären.

     • Faktum är att Piratpartiet skriver fler debattartiklar, utvecklar fler politiska förslag, och har en bättre fungerande partiorganisation nuförtiden än när media-hypen var som störst. Men då massmedia kollektivt började lägga locket på under valrörelsen 2010 och har gjort det sedan dess så är det svårt att nå ut till de som inte aktivt tar reda på information om partiet själva.

      http://live.piratpartiet.se är en bra portal om man vill få minutuppdateringar om allt som Piratpartiet gör i Sverige.

 2. Om inte annat så har ju Orwell i sin bok beskrivit hur man kan gå emot ett sådant idiotsamhälle. Jag minns dock inte om historien slutar väl eller inte dock. Man får väl ha boken som obligatorisk överlevnadshandbok i fortsättningen.

 3. Nädå jag glömmer inte. Men jag skiter gärna i och rösta på politiker som tjänar 56 000 kr i månaden. Avgå alla.

 4. Blir väl bara Vänsterpartiet och Miljöpartiet som röstar emot som vanligt. Skamligt att (S) redan glömt bort IB-affären och nu istället vill ha samma behandling av ALLA medborgare. Att ’liberalerna’ nära nog mangrannt röstar för massövervakning av ALLA medborgare är egentligen det mest märkliga om man ser till vad liberalismens ideologi egentligen säger om detta.

 5. Det får vara nog nu med dessa ingrepp i integriteten. Det sägs att vägen till helvetet är kantad av små, ofarliga steg. Inte för att jag tror på stället ifråga som en plats efter detta, men däremot klarar bevisligen vi människor väldigt väl att skapa ett dylikt åt varandra här på Jorden.

  Jag har länge tänkt på ett effektivt sätt att protestera, en protest i form av civil olydnad, och dessutom alldeles laglig och läglig:
  Jag föreslår att vi vägrar använda internet i kontakt med alla myndigheter.

  Eftersom de räknar med att en allt större andel av befolkningen använder internet i sina kontakter med myndigheterna har de dimensionerats om, och de skulle få svårt att klara sina åtaganden om allt åter skulle gå via snigelpost och telefonupplysning.
  ALLA kontakter!

  Eftersom protesterna mot denna klåfingrighet från myndigheterna är som störst bland de som använder internet mest skulle protesten bli effektiv. Jag tror att tillräckligt många skulle ställa upp för att det skulle ställa till problem.
  Vi är inte skyldiga att ha dator, eller att använda den.
  Vi är inte skyldiga att ha en knapptelefon eller att sitta och knappa oss fram genom en knapplabyrint för kontakt.

  Tänk om skattemyndigheten åter skulle får ta emot lådvis med deklarationer, man behöver ju inte skriva så snyggt att det är för enkelt att läsa in heller.
  Använd gärna RSV:s hemsida som stöd när du deklarerar, men lämna in deklarationen på papper.
  Gå gärna in på RSV:s hemsida om du behöver titta på preliminärskattetabeller eller andra blanketter, men beställ också papperskopior över telefon. Du behöver inte ens låtsas om att du vet exakt vilken. Det ska de veta på skattemyndigheten.
  Beställ även personbevis över telefon. Använd inte knappsatsen för att styra. Tala med telefonist för att bli kopplad rätt.
  VI använder myndighetens hemsida för att underlätta för OSS, men kontakten med myndigheten går via brevlådan.

  Samma sak med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommuner, landsting, sjukvård, ALL offentlig verksamhet. Självklart även regering och riksdag. Sluta besök politikernas hemsidor, men skriv gärna ett brev och skicka med Postia.

  Vi matas ofta med beskrivningar om hur hemskt det var i DDR, med STASIs övervakning. Och. Det var det måste jag säga. Men om det nu hade funnits ett efter detta så hade Erich Honecker och Erich Mielke, var de nu hamnat, suttit och myst: ”Skrattar bäst som skrattar sist”.

 6. Var ska alla uppgifterna lagras?

  Vem har åtgång till dem nu och…….Sen…?

  Vilka är brottslingarna och när är det dags att börja jaga dem?

  Vad händer med de insamlade uppgifterna om ett riktigt farligt parti får makten…Sen?

  Vilka misstankar behövs för att man ska börja samla in uppgifter?

  Hur länge ska man jaga brottslingar innan det blir dags för en förundersökning?

  Tänk om det inte föreligger något brott, utan det var bara är en misstanke?

  Vad gör man då med de uppgifter man redan samlat in?

  Hela världen är på gång att bli ett nytt DDR fast utan mur den här gången!

  Hur kan vi komma ur detta grepp med själva satans lakejer och med Löfvens mörka gäng strax bakpå sadeln, innan vi blir angivare allihop?