Expressen har slutat med Twingly


Sedan någon vecka tillbaka så släpper inte Expressen in blogglänkar längre till sina artiklar. De har tidigare varit mycket restriktiva, men nu har de slutat helt.

Själv vet jag inte riktigt varför, samtidigt spelar det ingen större roll för mig som bloggare, och då misstänker jag på goda grunder att andra inte bryr sig heller. Jag skulle dessutom tro att Aftonbladet är på god väg att sluta med blogglänkar, kvällstidningarna får riktigt ordentligt med kritik från bloggare och de tycker väl att det är tråkigt att upplåta plats åt bloggar som ofta nog kritiserar deras mödo-
samt nedknackade artiklar.

Morgontidningarnas blogglänkar drabbas antagligen inte, möjligen beror det på att alla bloggare är snällare mot dem eftersom de ofta klarar av att berätta om händelserna i Sverige och resten av världen på ett mer sansat sätt.

it Andra om: , , , ,


3 svar till “Expressen har slutat med Twingly”

  1. Hm.. känns ju lite som en politisk aktion tycker jag. Ofta är det vänsterbloggar eller bloggar som hellre skriver om sanningen än propagandalögner, som länkas till. Man förstår ju att tidningar som mest skriver lögner och i bästa fall halvsanningar inte vill länka från sådana artiklar, till bloggar som kastar ljus på hur det egentligen ser ut. Likriktning; man får endast höra eller läsa en enda röst; etablerade medias propagandaartiklar. Det är väl bara att vänta på ett ytterligare antal ”lagförslag”, troligtvis från amerikanskt håll, som sätter ännu snävare gränser för internets frihet och hur man får uttala sig där.

  2. Skall man tro Maria-Pia Boëthius krönika i senaste ETC ( http://www.etc.se/ledare/pinsamt-tyst-om-medieskandalen) så är både AB och Expressen lika korrupta som det engelska Murdochkonglomeratet. Och är tidningen korrupt så är nyheterna korrupta. Jag tror många läsare har tröttnat på kvällstidningarna och även att kommentera eländet och tidningarna vill vara kvar i sin ”bubbla” och bara tävla med varandra om att göra ”hitte-på”-nyheter. Så det är förståeligt om kommentars-funktionerna tas bort men spelar det någon roll?