En mindre ändring i kommentarerna..


Jag vet inte om ni hunnit märka det än, men jag har ändrat på kommentarsordningen. Den sista kommentaren visas först, tidigare var det den första kommentaren som visades som nummer ett, vilket den ju faktiskt är. Med eftersom vissa blogginlägg kan dra på sig mängder av kommentarer ibland så tycker jag själv att det kan bli lite svåröverskådligt.

Uppdatering: Nyordningen är struken!


7 svar till “En mindre ändring i kommentarerna..

  1. Det känns lite konstigt med nästlade kommentarer för de visas ju fortfarande med nyaste = sist.

  2. Detta är en smula kluvet. Inte för att gnälla men, suck alltså. Man får börja från slutet och arbeta sig uppåt i kommentarerna, vilket iofs är möjligt. Men när det kommer svar på kommentarerna till huvudtexten så får man plötsligt börja uppifrån och gå nedåt. Finessen med senast först är väl att man snabbt ska kunna se vad som är nytt. Men det kan man i alla fall inte göra med svaren till kommentarerna, man måste i alla fall tröska igenom allt för att se om det finns något nytt.

    I en vanlig text arbetar man sig trots allt uppifrån och ner vilket enligt vanans makt känns naturligt. På sådana fora där man loggar in och som håller reda på hur långt man läst i kommentarträdet så brukar man ju oxo börja uppe och gå nedåt där senast är längst ned, för varje ämne alltså. Nytt ämne hamnar alltid överst, och så har det ju varit här hela tiden.

    Om det fanns en ’switch’ som man kunde kasta om ordningen med så kunde ju var och göra som den ville, vilket texempel jag brukar göra där möjligheten erbjuds. Om den varianter inte finns så lägger i alla fall jag min röst på att första kommentar borde komma först.