Zlatan, Zlatan, Zlatan!


Ja vad säger man. Jag hade tippat 2-0 till Grekland, det därför att vår försvarslinje är dålig och att jag var skeptisk till vår målvakt.


Han spelade bra
och backarna likaså. Zlatans mål var taget ur skolboken men tvåan var nåt som man inte skriver några längre haranger om. Men det var mål. Sällan har det varit så roligt att konstatera att jag haft fel, nu måste jag tippa förlust för Sverige i nästa match också.

Men det är oerhört kallt av Zlatan att i det läget slå bollen vid bortre stolpen, det var inte heller speciellt mycket skruv. Det såg ut som om målvakten hade tummen på bollen, men det räcker inte bara med en tumme lyckligtvis. Mulligt, nu ska jag se resten av EM också!

AB123 DN123 SvD12 Dagbladet Politiken

Andra om: , , , ,

[tags]Zlatan, Fotbolls-EM, Österrike, Grekland, Landslaget[/tags]


10 svar till “Zlatan, Zlatan, Zlatan!”

 1. Det var en bra match, nu har pöjkera spöat regerande mästarna så nu tror jag att chanserna har ökat så smått.

 2. Nästa match är mot spanien… Jag tror att Isaksson kommer att få det tufft i målet, men ham är underskattad i landslaget där han spelar mycket bättre än i Manchester City. Det är klart man släpper in mål om man suttit bänkad hela säsongen. I bästa fall blir det lika mot spanien, men jag tippar förlust då spanien inte är sitt forna jag(syftning på sverige – spanien 2006 då det blev 2-0 till sverige). En vän till mig, han är förövrigt grek, tror att sverige vinner gruppen. Så optimistisk är inte jag, men jag hoppas och tror på en andraplats i gruppen iaf.

 3. ”… men tvåan var nåt som man inte skriver några längre haranger om. Men det var mål. …”
  Jinge, tycker du verkligen att 2:a var ett mål? Eh..? :o)
  Jag förväntade mig att domare inte ska acceptera målet, men det var konstigt att det kallades som mål:
  En grekisk spelare var skadad och liggande inför stolpen, Hansson hoppade nästan på honom och stucade bollen in i målet medan grekisk målvakt var totalt frustrerad och kunde inte röra sig någonstans pga spelare som låg inför hans fötter.
  Hanssons mål var desperat: Tre försök gjorde han några meter inför målvakten, tills han över en liggande man stucade bollen in, liksom med tvång.

  Zlatans mål var ett tydligt mål, rättvist – från minst 10 M avstånd, genom att själv driva och lura motståndare. Det kan inte jämföras med Hanssons mål :o)

 4. Heja Sverige – tak for en vidunderlig kamnp. Vi er misunderlige på jer men jeg håber i går hele vejen. Vi danskere bliver svenske for en stund så bare mere af den her kampe.

 5. #7 Ida D – Nu hittar du på, det där lät inte alls som Malmöitiska. ;)

 6. Jo, Marcus R …
  Fråga Zlatan själv varför han lyssnar den där musiken :o)
  Det måste vara så att han förstår språket.
  Vet du, under förra WM, såg jag att han var arg på fotbolls planen efter att han missade en chans, och från hans läppar kunde man läsa tydligt en otroligt vulgär svärord på bosniska.
  Just den här delen av videoklipp använde man i bosnisk media som skämt :o)
  Och enligt intervjuer han gjorde där, i Bosnien, är Sverige hans enda hemlandet och bara här känner han sig hemma. Balkan är hans ursprung som han älskar och koppling som alltid ska finnas i hans liv.