Windows 7 installerat


Förra gången jag tänkte installera Windows 7 på datorn så hade man stoppat nedladdningen av betan dagen innan jag hade tänkt hoppa på. Så där stod jag med lång näsa utan att kunna ladda hem programmet.


Idag hämtade jag en release candidate
vilket antagligen är den sista innan man släpper Windows 7 till affärerna i oktober. Vissa som kör Vista kommer att få Windows 7 till självkostnadspris, man får betala en slant för DVD:n och porto. Andra får köpa den över disk eller få den installerad på sin nya dator.

Själv har jag just nu tre operativsystem, XP, Vista (primärt) och nu också Windows 7. Jag har sedan lång tid tillbaka slängt ut Linux, Ubuntu, orsaken är att jag inte har en extra dator för ögonblicket, inte heller lust att sätta mig in i ett operativsystem som är långt mer krångligt än Microsofts. Synd egentligen, för om inte annat så utav politiska skäl skulle jag vilja slippa beroendet av Micro$oft.

Vad tycker jag om Windows 7 då? Jo, när jag brukar installera något nytt operativsystem för att testa så brukar det alltid bli problem. Tappas inte en eller flera partitioner bort så kommer ett nytt system för Dual Boot som känns hopplöst otidsenligt, ofta nog har jag fått reparera Windowsinstallationen från Vistas originaldisk. Sådant skapar givetvis en tröskel mot att testa nya saker, framförallt sådana OS som inte är Windows.

Men Windows 7 knallade igång hur snällt som helst och just nu finns det en del som talar för att jag droppar XP och Vista i Oktober när den skarpa versionen släpps. Den som har en halvtom partition

på disken bör titta på sjuan själv tycker jag, den känns betydligt snabbare än Vista trots att den använder Vistas kärna i botten. Och den är dessutom snygg, man får inte direkt ont i ögonen.

Jag återkommer inom kort med fler rapporter om erfarenheter som jag skaffat mig, nu ska här installeras…

i Andra om: , , , , , , , , , idg12 t

[tags]windows 7, micro$oft, datorer, internet, vista, xp, ubuntu, linux, installation, operativsystem[/tags]


14 svar till “Windows 7 installerat”

 1. Min erfarenhet är att det är inte lönt (eller bra) att uppgradera till ett nytt Microsoft OS innan första servicepacken kommer. Jag kör inte ens Vista nu iofs, så jag skaffar nog Windows 7 när det kommer. Får väl se då. :)

  • Så är det, visst. Men har man mycket disk så skadar det inte att kika på det. Kör just nu Win7 och det verkar himla smutt. Grejen kommer i oktober, törs jag uppdatera min Vista 64 och lita på att alla program blir kvar och fungerar? :-)

   DET är en rysare faktiskt. Men jag kommer att testa innan, smälla upp Vistan en gång till och installera 2-3 program, sedan uppdatera den. Lirar det då så…

 2. Windows 7 är för djävla bra och att man kan köra RC:n (release candidate) ett helt år är ju inte fel? Det enda jag har bekymmer med är Thinapp och Xenocode (portabla program) som inte funkar i Windows 7. Det bör vara Microsoft som skall fixa detta? Väntar på att de släpper en patch eller fix.

  Byt till Windows 7 ! Snabbare och solidare än XP och skämtet Vista…

 3. Både Vista och Win7 fungerar bäst i 64-bitars. Har man inte den hårdvara som krävs för det ser jag det som bättre att ligga kvar på XP.

  Kör själv Win7-x64 sen januari och är mycket nöjd med både prestanda och funktionalitet. Har inte haft några som helst problem med vare sig drivrutiner eller program. Ingen blåskärm, ingen hängning, ingenting.

  Microsoft får ta mycket stryk ibland, men ett korrekt uppsatt Microsoft-operativ av senare modell är faktiskt riktigt bra idag.

 4. Det senaste operativsystemet jag installerade var CrunchBang Linux, en mycket trevlig Ubuntu klon, det var ytterst lite som jag behövde komplettera med. Jag kommer aldrig mera någonsin använda mig av ett kommersiellt operativsystem.

  Men forsätt för all de att köpa Micro$oft, så länge majoriteten gör det, så lär det inte utvecklas virus för Linux.

 5. Jag använder ju datorn till stor del för att spela på så jag har egentligen inget alternativ än att köra Windows men annars hade jag nog också kört någon variant av linux.

 6. Förra året gick jag över till Windows XP (!)
  Det blir nog inte någon Windows 7 för mig förrän jag bygger ihop ny dator (64-bitars) hösten 2011.

 7. Man kan ju alltid köra andra operativsystem genom en virtuell PC så slipper man hålla på och lorta med flera partioner.

 8. Käkar windows 7 lika mycket ram som vista eller? Jag har vista nu och kan egentligen inte klaga, det har funkat bra och relativt smärtfritt. Har väl snarare min dator att skylla på då den kan bete sig underligt ibland, rätt sällan men nog för att man ska bli irriterad. Men vore intressant att testa windows 7 någån gång och se hur det funkar. Nu har jag ifs planer på att köpa en ny dator så småningom (inte än på ett tag dock) så kanske blir på den istället, vemvet.

 9. Jinge: Vad anser du om Mac OS då? Personligen kan jag säga att jag snabbt lärde mig systemet och tycker att det är långt enklare och snyggare än andra Windows OS jag testat, förutom Windows 7, som jag inte prövat på ännu. Bara att gå in på systeminställningar är en långt behagligare upplevelse att göra i Mac OS.

  jag försöker verkligen inte skapa en Mac vs. PC-grej här, det har vi nog av på forum, utan undrar bara angående din ståndpunkt.

 10. Jag är skeptisk mot nya operative system.

  Kommer ihåg när vi fick win98 och skulle ersätta win95 på våra maskiner och allt gick åt helvete.

  Sedan var det windows ME och det gick åt helvete igen och efter det fick vi faktiskt något bra och det var xp, som sedan ersattes med katastrofala vista.

  Hur mycket jag hatar vista är ingen hemlighet, vi har inte haft ett fungerande nätverk sedan vi fick en vista maskin inkopplad och skanners och printers slutade fungera. Till sammans med många spel som doom 3 och fear kraschar vista datorerna.

  Nu får vi se om windows 7 fixar problemen, men jag är skepptisk för windows historia säger att det troligast går åt andra hållet.

 11. Jag stannar på Windows XP Professional, Windows XP x64 Edition och Vista x64.

  Windows 7 kommer inte in på någon av mina datorer, då jag anser att Microskrot först ska åtgärda Vista till att bli det som utlovats. Skiter i hur de gör det, men de gav löften som ännu ej infriats. Detta är ett klart fall av ekonomiskt bedrägeri !

  De klart bästa operativsystemen från Microskrot är Windows 2000 och Windows XP x64 Edition.