Wallström måste försvara FN-stadgan!


Denna artikel har publicerats 11 maj av utgivarna på siten Alliansfriheten.se Ett utdrag följer:

Wallström måste försvara FN-stadgan
Trump om Iran 180508 105193441-3ED5-PL-Trump-1-050818.600x400
President Donald Trump har förklarat att USA bryter mot beslutet från FN:s säkerhetsråd om Irans kärnenergiprogram.

Beslutet i Säkerhetsrådet var enhälligt och bindande för FN:s medlemmar. Som Hans Blix (länk) förklarat i en intervju för TV4 innebär det amerikanska beslutet ett mycket allvarligt brott mot FN-stadgan och riskerar att undergräva hela FN-systemet.

Flera stater och EU har uttalat sig mot USA:s handlande och understrukit att det gäller ett bindande säkerhetsrådsbeslut.

Utrikesminister Margot Wallströms uttalande är däremot otydligt när det gäller den principiella folkrättsliga frågan.
Den 9 maj skriver utrikesministern på regeringens hemsida:
Margot Wallström 2017
”Det står nu klart att president Trump beslutat att USA lämnar den kärntekniska överenskommelsen (JCPOA) med Iran. President Trumps beslut är djupt beklagligt. Det riskerar att allvarligt undergräva den internationella freds- och säkerhetsarkitekturen.”
Det är en resolution från FN:s säkerhetsråd det handlar om.

Det är alltså något mycket större och viktigare än en ”överenskommelse” mellan ett par länder. Det gäller en bindande, enhälligt antagen säkerhetsrådsresolution, och det handlar om tilltron till hela FN-systemet.

Svenska regeringen måste nu agera mot USA:s folkrättsbrott, stå upp för FN-stadgan och våga tala klarspråk om att säkerhetsrådsresolutionen gäller och är bindande!

i Andra om: , , , , , , , , , , ,, ,


6 svar till “Wallström måste försvara FN-stadgan!”

 1. Via Newsvoice har jag noterat att Venezuelas president, Nicolas Maduro, och Rysslands president, Vladimi Putin, och kanske ännu fler ledare i världen ser samma nödvändigheten av ett nytt och mer demokratiskt FN.

  Djup tacksamhet på förhand att fler staters ledare kommer inse att detta behövs. Men inte enbart de ledare vi väljer är viktiga. Varje individ som väljer partier och kandidater är precis lika viktig för att vi ska lyckas med det här kollektivt.

  De som skapar konflikt inuti partierna och saknar samarbetsförmåga mot 4%-spärren är naturligtvis fredens fiender i varje fredligt parti. Mitt tips är att utesluta dem, eller om de är flest, bilda nya partier som är mentalt friska nog att valsamverka. De mentalt sjuka konfliktskaparna är nämligen farliga för hela världen. Det är ingen åsikt, men ett helt evident faktum.

  Jordgubbstårta kan inte skapas med trätsjuk avföring.

 2. Wallströms försvar av USA, israeliska attacker tyder på att hon inte bryr sig om Fn stadgan eller att sverige är neutralt land. Det har hon visat flera gånger nu tillsammans med övriga i socialdemokraterna.

 3. Kommer Donald Trump någon gång att få kontroll? Trump hävdar att han är en stor affärsmästare. Kan så vara, men när det gäller Iran är det ingen affärsverksamhet.
  Ryssland noterar dock Trumps inbjudan till Vladimir Putin att komma Washington för att diskutera vapen-racet. Men den amerikanska ledarens handlingar måste matcha hans ord. Demoniseringen av Ryssland har pågått sedan den ryska regeringen blockerade Obamas planerade invasion av Syrien på uppdrag av Israel medan bombning av Iran på Israels vägnar visar sig vara att förbereda västvärldens vasaller för ett krig mot Ryssland.
  Anledningarna till att den amerikanska presidenten drog sig tillbaka från kärnenergi-avtalet varierade från lögner och desinformation till direkt politisk propaganda. Vilket visar för den nordkoreanska ledaren Kim Jong-uns att eventuella överenskommelser vid förhandlingar, gjorda med USA:s president Donald Trump, eller någon annan av USA:s ledare, vid det planerade mötet i Singapore inte är att lita på.
  Ett möte med Donald Trump skulle vara meningslöst eftersom det är djupa staten – inte presidenten, som kontrollerar USA. Den djupa statens agenda är att skapa konflikter riktade mot Ryssland. Det finns alltså inte någon anledning att träffas ansikte mot ansikte med Trump eftersom USA:s president säger någonting idag och gör motsatsen imorgon och sannolikt inte ens kontrollerar politiska beslut.
  Vi tror att den djupa staten, den verkliga staten, har kontroll över varje president i USA och det är inget nytt. Det har alltid varit så, åtminstone under de senaste 40 åren, åtminstone sedan Nixon, kanske också innan, men det starkaste fallet är Trump.
  Om Trump någonsin får kontroll över Deep State och kan agera självständigt som USA:s president, då är han välkommen till Moskva för att diskutera de villkor som de två länderna kan samarbeta om till ömsesidig nytta.

 4. Så går det när man börjar förlita sig för mycket på andra och diverse samarbeten. Till slut blir man så beroende av det att man inte orkar stå på egna ben. Jag ser det som ett varnande exempel. Sverige måste bli mer självständigt om vi inte både ska tappa fotfästet och vårt internationella anseende. D Trump hade inte helt fel med sin slogan ”Make America Great Again” även om det inte riktigt går som han förmodligen först tänkte sig.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/transportstyrelsen-tvingas-forlanga-it-avtal