Volvo Ocean Race år 2005


Nu väntar sig säkert några av mina besökare att jag ska spy galla över detta kapitalistiska reklampåfund som kallas Volvo Ocean Race.

Snacka om blåsning. Jag följer tvärtom tävlingen med mycket stort intresse och den kommer att påverka mig mycket fram till målgången i Göteborg. För egen del handlar det också om en gammal dröm om att segla jorden runt, denna tävling är ett slags ”i stället för”..

Lite avundsjuk är jag på deltagarna och ändå inte. En del av seglingen kommer nog att bli behaglig, men att ligga och pressa båt och besättning till 100% är säkerligen långt ifrån roligt alla gånger. Bara Södra Oceanen kan ju få det att vända sig i magen..

Länk till VOR:s hemsida!


5 svar till “Volvo Ocean Race år 2005”

  1. Inte heller jag kan låta bli att följa denna tävling :-). Seglade en del som ung, men var nog lite harig ibland så en segling som den här skulle jag inte vilja göra, men att titta på den är kul och spännande.

  2. Jag läser varje år Joshua Slocums berättelse om sin första varldsomsegling 1895. Jag har läst den 12-13 gånger nu.. :)

  3. Segling är fantastiskt. :)
    Synd bara att det inte finns något intresse för att rusta upp någon av de svenska fullriggare som endast ligger och rostar. af Chapman skulle ju göra sig mycket bättre under segel än som vandrarhem t.ex. Nu har vi ju i och för sig Götheborg men det är ändå långt ifrån de tre fullriggare i stål som Norge fortfarande har under segel. Hum, nu drömmer jag mig bort… :)

  4. Ändå möjligheten till segling för mig vore om jag skulle utföra domarens kall: dvs sända rika till helvetet!

  5. Jag var själv och kollade på en tävling med Mini-12 i Nynäshamn i somras. Mini-12 är bland de häftigaste båtar jag vet. På förra båtmässan spanade jag in en skärgårdseka med mast och segel, en båttyp som förekom här på ostkusten förr..
    Fast ingen av dessa är speciellt väl lämpade att sticka ut 3 veckor i, men ändå..